Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Bözsike, a nagymama felel a család egybentartásáért

2018. január 26. - ertetlenno

csalad.jpgA család Kiskundorozsmán, kétszobás albérletben él. Bözsike két lánya: Anita és Böbe is ott lakik. Böbének van egy társa, Andris, illetve van két kisfia is, az egyikük még csak egy éves. Anitának van egy hetedik osztályos kislánya, Vivi, ő a család tehetsége. Anita társa tavaly februárban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Bözsike néni rokkantnyugdíjas, Anita zöldségcsomagolóban dolgozik, Böbe otthon van a kisbabával, Böbe élettársának is van szerencsére most munkája.


Vivi nagyon tehetségesen hegedül, zeneiskolába jár, több fellépése volt már: 2012 óta minden évben szerepel a Szeged, Petőfi Sándor Művelődési Ház újévi koncertjén, 2013 óta minden évben fellép a Szegedi Jerney János Általános Iskola alapítványi estjén, az utóbbi három évben a zene világnapján a Dorozsmai Római Katolikus Templomban hegedült, 2016 májusban Szeged központjában, Szeged napja rendezvénysorozat keretében lépett fel, ugyanezen a nyáron a Gunarasi Falunapon szerepelt. 2017-ben részt vett a csongrádi Aranyhúr hegedűversenyen, ahol III. helyezett lett, bronz fokozatot ért el, a zeneiskolában meghirdetett Vibrato házi hegedűversenyen arany minősítést kapott. 2017 –ben március 15-e alkalmából a Petőfi Sándor Művelődési Házban hegedült. Vivi emellett nagyon tehetségesen citerázik és énekel, alapító tagja a Dorozsmai Búzakalász Citerazenekarnak, ennek kapcsán 2017.július 1-jén Bakson a Dél-alföldi Népdalkörök Találkozóján, 2017.június 24-én Kisszálláson, s Szent László király emlékünnepen, 2017.június 23-án a Dorozsmai Tájház megnyitóján lépett fel. Ezen kívül augusztus 5-én részt vett a Királyhegyesi Népzenei Országos Találkozón. 2017 májusában a Duna TV is ellátogatott Vivihez a Református
Szeretetszolgálat kíséretében. A zenélés mellett nagyon szeret Vivi énekelni és rajzolni is. Minden évben indul a Szegedi Roma Szavalóversenyen, rendre helyezést ér el, már többször sikerült elhoznia az első díjat is. Novemberben részt vett az országos roma ki mit tud versenyen is.

A Deményista Mentor Klub adományaiból a gázszámla elmaradásukat kérték, illetve Anita társának temetésekori virágok után is van még törleszteni való. Egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni ebben, de számlákat fogunk rendezni annak érdekében, hogy ez a teher ne legyen a vállukon.

A családnak szüksége lenne emellett:

- tartós élelmiszerre,

- felnőtt és gyermek tisztálkodó szerekre,

- tisztítószerre,

- gyümölcsre.

A család koordinátorának elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Kérjük, hogy a csomagotokhoz küldjetek pár kedves sort is, hiszen ez is nagyon fontos része az adományozásnak. Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr3513605677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása