Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Zoltán bácsi, a csóri áram nélkül él

2018. február 23. - ertetlenno

csoribacsi.pngZoltán bácsi tényleg csóri, ott él. 63 éves, több éve rokkantnyugdíjas, tüdőproblémái vannak és komoly érszűkülete, emiatt százalékolták le. Nehezen mozog, még a rövid távolságokat is nagyon lassan teszi meg, így egész nap üldögél vagy fekszik. Korábban volt sofőr és biztonsági őr, gépkezelőként dolgozott, amikor leszázalékolták. Családi körülményei nehezek, egy lánya van, felesége az ő születése körül halt meg, a kislányt az apa és a nagyszülők nevelték. A nagyszülők is nagyon rég meghaltak már, lányával nincsenek kapcsolatban.

Zoltán bácsi naphosszat az elemes rádióját hallgatja, illetve rejtvényt fejt. A családsegítő naponta visz neki ételt, egy szomszédja segíti a bevásárlással. Ő maga főzni, magát ellátni nem tudja. ebben az egészségügyi állapotban. Jelenleg egy Siesta típusú kályhával fűt, de egy gázpalack ebben az időben csak 2-3 napig tart, ez nagyon drága és nem fenntartható, viszont megfagyni sem szeretne... Ez a kályha sem tökéletes egyébként, javításra szorulna. Az áram nem csak a klasszikus áramfelhasználási okok miatt volt fontos, hanem a víz miatt is, mert szivattyú emeléné ki, a csövek a házon belül futnak, viszont áram nélkül ez sincs. A tartozása tetemes, talán a kártyás áramszolgáltatásra lehetne átállni, ezt igyekeznek számára kideríteni, hogy milyen módon történhetne meg.

Zoltán bácsi egy cicával osztja meg nyomorúságos életét, ő a társa a mindennapokban.

Egyelőre egyeztetés alatt van, hogy a Deményista Mentor Klub adományaiból mivel is tudnánk neki segíteni, de valamivel biztosan fogunk.

Csomagokat is nagyon nagy hálával fogadna. Ezekre lenne szüksége:

- készétel, tartós élelmiszer, ami azonnal vagy melegítve fogyasztható, és hűtést nem igényel, mert áram hiányában hűtője nincs (nem tud főzni, mert nem tud a gáz mellett állni sajnos, így a tészta, rizs, liszt típusú dolgok mind kiesnek, a konzervek, kolbász, Abonett, keksz, csokoládé területén kell gondolkodni,

- elem a rádióba,

- tea, kávé, cukor, tejszín,

- tisztálkodószerek (kevés vízben használhatók, mint a folyékony szappan vagy tusfürdő),

- meleg ruhanemű, gyorsan száradó, polár,

- cicaeledel.

Ha össze tudnátok állítani egy-egy csomagot Zoltán bácsi számára, a koordinátora elérhetőségéért írjatok az eszkulap2016@gmail.com e-mail címre. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr1113692672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása