Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Ilona és családja fagyoskodik

2018. január 23. - ertetlenno

encsineni.jpgIlona Encsen él, 2017 nyarán töltötte 61. életévét. Egyedül nevel két gyermeket, egyikőjük még csak 16 éves.
Ilona vállalkozása egy svájci frank alapú lakáshitel és a megye teljes elszegényedése miatt csődbe ment. Már felnevelt 3 gyermeket, az iskoláztatásuk nagyon sokba került, ám ők is nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak, nem tudnak segíteni. Ebből kifolyólag a család asztalára gyakran nem kerül főtt étel, vagy egyáltalán semmi ennivaló. 

encsi.pngHelyzetük kilátástalan. A fűtés nem oldható meg tüzelő hiány miatt, így a szobákban 6-8 fok van. A falak dohosak, penészednek a hidegtől. A szobák enyhe melegét egy apró hősugárzóval próbálják megoldani, de sajnos ez nem életszerű, a hideget nem csökkenti. A második telüket töltik így, szeretnének egy kis reményt kapni. A helyzetük egészségi állapotukat is rontja. A fiatalabbik gyermek ösztöndíjából próbálják fent tartani magukat, de sajnos ez nem megoldható. Napról-napra élnek, mindig azon jár az eszük "vajon mi lesz holnap?". A legkisebb gyermek májusban végzi el tanulmányait, viszont ez rengeteg költséggel jár, mégsem anyagi segítséget, hanem élelmet kérnek. Az iskolába minden nap élelem nélkül indul el, nagyon jól tanul, a szalagavatón az iskolai tanüzemének legjobb női dolgozója díjat nyerte el. Azonban a környéken nincs munkalehetőség, emiatt senkire nem számíthatnak.

Befogadtak az utcáról egy kismacskát és egy tacskó jellegű kutyát egy éve, nekik leginkább táplálékra és nyakörvre lenne szükségük.

Kérnénk mindenkit, hogy aki tud segítsen:
-tartós élelmiszerrel (liszt, cukor, konzervek, olaj, tésztafélék, rizs stb.),
-macska eledellel, bolhairtó nyakörvvel,
-mosószerrel, öblítővel, mosóporral, mosószódával, mosogatószerrel,
-tisztálkodási szerekkel,
-ruhacsipesszel (az udvaron teregetnek télen is és gyakran elfagy a csipesz),
-gyógyszerekkel (vitaminok, fájdalom- és lázcsillapító).

A Deményista Mentor Klub adományaiból tüzifát és egy kis brikettet vásárolunk a családnak.

Ha valaki tárgyi adománnyal segítene, a kapcsolattartó elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen kérheti ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr6013597769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása