Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

84 éves Magdi néninek minden vágya egy háromkerekű...

2018. április 16. - ertetlenno

magdi_neni.jpgErdősné, Magdi néni 84 éves, már nehezen mozog, így csak a legszükésebb esetben tud bemenni a faluba. Pilisen él, a falu külső peremén, még betonút sincs arrafelé. Ezért is szeretne nagyon egy háromkerekű, elektromos biciklit, mert akkor könnyebben bejutna a boltba, illetve orvoshoz. Magas a vérnyomása, cukros és a szívével is gondok vannak, rendszeresen mennie kellene, de ahogy jönnek a melegek, ezt egyre nehezebben oldja meg.

Magdi néni valaha Budapesten élt, aktív korában pénzügyi előadó volt a Nemzeti Banknál, majd a Csemege Vállalatnál, onnan ment nyugdíjba. Férjétől évtizedekkel ezelőtt elvált, ez jelentősen megnehezítette az anyagi helyzetét. Egy pici, komfort nélküli házba tudott csak leköltözni Pilisre, hosszú évek alatt sikerült lakhatóvá tenni. A mai napig van rajta tennivaló...

12 éve a fia nagy beteg lett, a rák három hónap alatt elvitte. Halála után Magdi néni teljesen magába roskadt, napjai azóta is magányosan telnek, most is a szomszédok kértek számára segítséget. Magdi néni az idejét kutyáival és a kertje gondozásával tölti.

motor.jpgA Deményista Mentor Klub adományaiból tüzifát várásolunk, annak is bőven lesz helye, mert a házikóba nincs bevezetve a gáz, mindenhez szükség van a fára, a gyógyszerek mellett pedig nagy terhet jelent a beszerzése.

Magdi néni köszönettel fogadna hozzájárulásokat a háromkerekű motorhoz, bár tudja, hogy nagyon sok pénz, de hátha összegyűlik. Emellett némi tartós élelmiszernek is mindig van helye, bár szerényen él, nagy vágyai nincsenek.

Magdi néni koordinátorának az elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr10013838374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása