Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Kerekesszékből felállni nem kis csoda, de most kellene még egy

2018. június 25. - ertetlenno

fedelnelkulkati.jpgZára Péterné, Kati élete nem egy tündérmese. Hat éves koráig a nagymamája nevelte, de utána intézetbe került. A férjével fiatalon ismerekdett meg, egy kórházban, ahol vakbélműtéten volt. A férfi ott dolgozott betegszállítóként. 38 évig éltek együtt. Kati mozigépészként dolgozott évekig, de egy baleset során kerekesszékbe került. Erős akaratának köszönhetően tíz év után újra lábra állt. Munkát már nem talált sehol, így rokkant nyugdíjából és férje jövedelméből igyekeztek életben maradni. Lányuk 25 éves korában meghalt, a férj nem tudta feldolgozni a tragédiát, italba fojtotta a bánatát. A lakás bérleti díjat viszont emellett az életmód mellett már nem lehetett előteremteni. Az utcára kerültek. A férje meghalt, Kati pedig igyekezett minél gyorsabban összeszedni magát. Barátnőjével és nevelt lányával, valamint Lucky kutyával bérelnek egy lakást Pestszentlőrincen. Csak így hárman tudják előteremteni a szükséges dolgokat, fizetni a rezsit. Abban viszont mindig van egy kis elmaradás. A Deményista Mentor Klub által gyűjtött pénzből ebben fogunk nekik segíteni: számlákat fogunk befizetni helyettük.

Kati a balesete óta rengeteg műtéten esett keresztül, legutóbbi gerincműtétje 2018 tavaszán volt, még mindig rehabilitáció alatt áll. Rokkant nyugdíját a Fedél Nélkül utcalap terjesztésével egészíti ki, ebből azonban a műtét miatt hónapokra kiesett. A rokkant nyugdíja 46.130 Ft egy hónapban.

Amire Katinak szüksége lenne:

- ágynemű huzat,

- lepedő,

- takaró,

- törölköző,

- tartós élelmiszerek, konzervek,

- tányérok,

- evőeszközök,

- serpenyő,

- porszívó,

- a kutyának eledel, bolhairtó, féreghajtó.

Ha valaki segítene, Kati címét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Reméljük, hogy még lesznek páran, akik könnyebbé tudják tenni az életét. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5114070329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.28. 13:58:05

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása