Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Margit néni számára a családja kért segítséget

2018. február 20. - ertetlenno

13041457_1180694808629986_7197283867577673793_o.jpgMargit néni Salgótarján közelében, egy kis településen él. 87 éves, de szerencsére korához képest jó egészségnek örvend. Ugyan már időről időre egyre kevesebbet tud elvégezni maga körül, de a házimunkában, a ház körül teendőkben a nagyobb lánya és az unokáig segítik őt. Tiszta, rendezett környezetben él.

Margit néni 1931-ben született egy hat gyermekes család első szülött gyermekeként. Anyukája háztartásbeli volt, a család fenntartását a bányász apuka biztosította. Szülei mindig arra nevelték, hogy minden apróságot meg kell becsülniük, és hogy nincs betevő, ha az ember nem dolgozik meg érte. Ennek szellemében él most is, takarékosan, odafigyelve a lehetőségeire. Tizenhárom éves volt, amikor a II. Világháború túlélése volt a cél, sokszor nem volt mit enniük. Felnőtt korában férjhez ment, két lánygyermeke született, de a kisebbik sajnos már nyolc esztendeje nem él. Férje tíz éve elhunyt, azóta egyedül él.

A családja sem tehetős, örülnek, ha a saját életüket rendezni tudják, és bár fizikailag segítenek, amiben csak tudnak, a felhívásunkat olvasva megkerestek minket, hogy esetleg tüzifában tudnánk-e segíteni, mert abból csak kevésre futotta az idén.

Emellett Margit néni nagyon örülne tartós élelmiszernek, beosztással él, nem fog kárba menni semmi. Amiből több dolgot is ki tudna hozni az a liszt, cukor, étolaj, száraztészta, rizs, tojás, étkezési zsír, sós vagy édes keksz, filteres tea, illetve ásványvíznek nagyon örülne még. Ha valami húsféle is kerülne a dobozba, kolbász, füstölt áru, azért nagyon hálás lenne, de mindennek örül.

Ha szeretnétek Margit néninek csomagot küldeni, a koordinátora elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Minden útjára indított csomag számít!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr7013684324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása