Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Nem önként vállalt remete életet él András

2018. január 25. - ertetlenno

dolgos.pngAmikor az ember nem önként kerül abba a helyzetbe, amiben élni kénytelen, amikor egyedül kell megküzdenie a hétköznapok túléléséért, azt romantikusan ugyan nevezhetjük remete életnek, de valójában ez csak a fájdalmas magány, a reménytelenség állapota. András története erről szól.

Andrásnak a veleszületett tüdőhiányosága miatt már gyerekkorában tiltott volt a fizikai terhelés, ilyen jellegű munkát nem végezhetett. Az idő múlásával a tüdő funkció tovább romlott, 28 évesen rokkantosították. Becsületes körülmények között, józan életet élt, nem dohányzott, káros szenvedélyektől mentes. A nagy baj már 2010-ben kezdődött, amikor a rokkant ellátását levették 28500 forintra, ebből és a felesége jövedelméből nehéz lett volna a hitelüket fizetni, ezért 5 éve a bank vitte a házukat, és ezzel a család is szétesett, a szél minden irányába szóródtak. Andrást ott vidéken egy lakatlan tanyára befogadták a tulajdonosok,  hogy őrizze a raktárnak használt ingatlant. Egyedül él ott, se közel, se távol nincs ember, a legközelebbi város 10 km-re van. Nemrégiben az orvosi bizottság úgy döntött, hogy nem olyan beteg, hogy rokkant legyen, így elvették azt a 28500 forintot is annak ellénére, hogy a valóságban a nem megfelelő életkörülmények miatt nagyon sokat romlott a maradék tüdőkapacitása.  Minden segélyt kimerített, egy árva forintra nem számíthat már sehonnan. Munkát vállalni ebben a helyzetben és állapotban nem tud, ez számára a 22-es csapdája. Az életbenmaradását nem TV-s túlélő showban kell napról napra bizonyítania, az ellátó rendszer szociális hálójának lyukai között ő nagy sebességgel kizuhant... Három hónapig egy tucatnyi magánszemély támogatta adományokkal, de az ő lehetőségeik is kimerültek. Segítséget kértek András számára. András 52 éves, a szó szoros értelmében nem idős, de rászoruló. Egy intelligens ember, aki még kérni sem nagyon mer, mert a nyomorgásnál az elutasítás még rosszabb.

A Deményista Mentor Klub adományaiból tüzelőt igyekszünk számára rendelni.

Emellett köszönettel fogadna:

- tartós élelmiszereket (amelyek valóban tartósak, mert hűtési lehetősége nincs): olaj, tészta, rizs, liszt, cukor, pirospaprika, krumpli, tartós tej, száraz kolbász, fűszerek, paradicsompüré, befőttek, konzervek és lekvárok,

- tisztálkodó szerek (borotválkozáshoz használható dolgoknak különösen örülne),

- tiszítószerek (folyékony mosópor és öblítő a mosáshoz),

- vitaminok.

Ha szeretnétek Andrásnak csomagot küldeni, a kapcsolattartója elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Kérjük türelmeteket, mert az e-mailek feldolgozását munka mellett végezzük, így 5-7 napba is kerülhet, mire mindenki választ kap. Köszönjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr7513602887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgos András 2018.02.23. 16:07:29

Tisztelt Egyesület, és szeretetre méltó tagok! Nagyon megtiszteltetek, hogy ismeretlenül is oly sok segítséget kaptam tőletek! Sajnos fényképet készíteni, és mindezt feltölteni a netre a kapott adományokról egyenlőre képtelenség számomra technikai okokból. Személyes e-mail címet pedig nem írtatok a csomag mellé küldött pár szavas levélben, amiben egyedileg is megköszönhetném! Így csak ezúton tudom kifejezni a hálámat mindenkinek aki szánt rám időt és energiát! Remélem lesz még módom viszonozni valamilyen formában. Most még csak ennyire van módom. Köszönöm.
süti beállítások módosítása