Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Aki fázik, az a bútorát is elégeti a túlélésért

2018. május 22. - ertetlenno

sarajanos.jpegSára és János története a szegénység lenyomata, ha úgy tetszik, szinte általános is azoknál az embereknél, akik bármilyen okból rokkanttá lettek nyilvánítva. Sára közel negyed százada rokkant, számos betegségben szenved. Lábszárfekélye volt, MRSA-t (antibiotikum rezisztens bakteriális fertőzés) kapott a kórházban, az egyik keze részlegesen lebénult, műtötték is, néhány ujja nem mozog. Emellett pánikbeteg, depressziós, asztmás és a szíve sincs rendben. Rengeteg gyógyszert kellene szednie, de a nagyrészüket kiváltani sem tudja. A számlák befizetése előbbre való.

Sára férje, János közmunkás, más munkát nem talál a környéken, Borsodban a lehetőségek korlátozottak.

Lehetőségeikhez mérten élnek Újsolton, a gyermekeikre nem számíthatnak, nem is tartják a kapcsolatot.

A téli hidegekben a maradék bútoraikat is eltüzelték, tüzifájuk nem volt, pedig ez kellene a főzéshez is. A Deményista Mentor Klub adományaiból tüzifát fogunk számukra rendelni, az legalább kitart egy darabig, és biztonságot ad a hidegebb idők közeledtére.

Ezen kívül szükségük lenne két darab nagyobb szőnyegre - mindkét  helyiség 7/6 méteres. Bútorokra, főleg szekrényre, mert az nincs jelenleg, de a szállítást nem tudják megoldani. Jó állapotú papucsokat, cipőket is szívesen fogadnának, a férfi méret 43-mas, a női 38-as. A tartós élelmiszerek, tisztító és tisztálkodó szerek, immunerősítők, vitaminok szintén nagy örömet jelentenének.

Ha segítenétek, Sára és János elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr7913992776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása