Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Védőháló nélkül a semmibe

2018. március 12. - ertetlenno

busaildiko.jpgIldikó negyven éves. Szegeden él. Egyedülálló, gyermeke nem született, egyetlen cicájával osztja meg aprócska lakását. A szülei már nem élnek, testvérével a kapcsolatot nem tartják. Volt férjnél, de válás lett a vége, a lakást elveszítette.

Cipőfelsőrész készítőnek tanult, de hamar kiderült, hogy allergiás az ott használt anyagokra, így a szakmájában nem dolgozhatott. A kereskedelemben találta meg a helyét. 2006-ban jött az első trombózisa, ezután már álló munkát sem végezhetett. Irodai takarítóként helyezkedett el, hat órában. Itt gerincsérve lett. Fél év pihenő után visszatért a munkahelyére, de egy hét múlva már leszakadt porccal, kiújult gerincsérvvel feküdt újra. Elbocsájtották. 2008-ban kiderült, hogy cukorbeteg, erre inzulint kap. Eddig összesen három trombózisa volt.

2007-ben az apai örökségből és svájci frank alapú hitelből vett egy 27 m2-es minigarzont, ahol most él. Sajnos a törlesztőrészletet fizetni nem tudja, jelenleg jogerús végrehajtás alatt áll az ingatlan. Hogy utána mi lesz, az még nem tudja, nem túl bizakodó a jövőt illetően, nincs is rá oka.

A rokkantsági járadékot két éve elvették tőle, rehabilitációs ellátásként jelenleg 30.000 Ft-ból próbálja túlélni a hónapot, ennyit kap. Próbál alkalmi munkából egy kis kiegészítést keresni, de sajnos az egészségi állapota miatt valóban nem alkalmas munkavégzésre.

A Deményista Mentor Klub adományaiból gyógyszert váltunk ki, illetve közüzemi számlát fizetünk be Ildikó számára.

Aminek Ildikó még nagyon örülne:
macskaalom
száraz macskatáp

édesítő (kávéhoz, teához)
Pickwick tea
konzervek - hűtője nincs
zacskós leves (Vifon)
tisztálkodó szerek

és ha valakinek lenne Szegeden egy használt, de működő TV-je, amit oda is tud hozzá vinni, azt nagyon megköszönné.

Ildikó koordinátorának az elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen kérhetitek ki. Segítsetek egy kicsit könnyebbé tenni a hétköznapjait.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr4613734286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása