Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Zsófi mama rendezett portájáról nem is gondolná az ember, hogy...

2018. január 08. - ertetlenno

neni04.pngZsófi mama 64 éves. Édesapja állatgondozó volt, az édesanyja háztartásbeli. Három testvérével nőtt fel, nagyon szegény körülmények között, az egész életük a fizikai munkára épült. Ebből fakadóan az általános iskolai tanulmányait sem tudta befejezni, mert segítenie kellett a szüleinek. Szakmát nem tanult, az egész életére rányomta a bélyegét ez a korai kimaradás. A Mezőkertben dolgozott zöldségfelvásárlóként, majd a Bácsalmási TSZ-ben helyezkedett el. Nyugdíjba a helyi önkormányzattló ment.

Két gyermeke született az első férjétől, aki sajnos 1975-ben súlyos betegségben elhunyt. Néhány évre rá megismerkedett második férjével, vele három gyermeket nevelt. Itt a férj szenvedélybetegsége vetett véget a kapcsolatnak, Zsófi mama pedig egyedül maradt az öt gyermekkel. Tisztességgel felnevelte őket, segítik is, amennyire tudják, de sajnos az ő lehetőségeik is korlátosak.

A Deményista Mentor Klub által decemberben gyűjtött pénzből Zsófi mama egy forgótárcsás mosógépet kap, illetve némi tüzelőt.

Ezen kívül nagy hasznát venné:

- tartós élelmiszereknek,

- vetőmagoknak, a kertészkedéshez szükséges apróságoknak,

- tisztítószereknek,

- vitaminoknak.

Zsófi mama koordinátorának elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen lehet kikérni. Reméljük, hogy még ő is kap néhány csomagot, hiszen nagyon nagy szüksége lenne rá. Ne felejtsetek el a csomagokhoz levelet is mellékelni, ez az idős, egyedül élő emberek számára nagyon sokat jelent.

neni03.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5313558747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása