Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Józsi bácsinak nincs szenvedélye, túl messze is lenne...

2018. január 03. - ertetlenno

img_5484.JPGNem iszik, nem dohányzik. Viccesen megjegyzi, hogyha telne rá, akkor is túl messze lenne, ahol meg tudná ezeket venni. Egyetlen szórakozása a rádiózás, semmi mást nem is tud csinálni a sötétben, hiszen a házban, amelyben él, nincs víz, nincs villany és gáz sincs. Az épület eleve nagyon rossz állapotú, mindössze egy szoba-konyha. A nádtető beázik, erre fóliát húztak. A bútorok kopottak, régiek. A megközelítése is nehézkes, csak földúton érhető el. Még ez a romos épület sem a sajátja, szívességi lakáshasználó lett, amikor a saját tanyája összedőlt.

img_5487.JPGÉlettársa elhunyt, azóta egyedül él. Gyermeke nem született, családi támasza, szomszédja nincs. Magányos, szerény, egyszerű, visszahúzódó természetű ember. A településre nagyon ritkán jár be, akkor bekerékpározik. Igyekszik a szinte semmi jövedelméből kigazdálkodni az életét, a téli időszakban ez egyre nehezebben sikerül.

Van két kutyája és macskái, ezek mind odacsapódtak a tanyára, amely a Kunságban található. Őket szereti, a lehetőségeihez mérten ellátja, de fejedelmi életük nekik sincs. Ahol az embernek a nincs a jussa, ott az állatnak sem túl sok jut.

A Deményista Mentor Klub támogatásából tüzifát és egy kevés szenet rendelünk neki.

Tárgyi adományként az alábbiaknak örülne:

- tartós élelmiszer,

- meleg, de gyorsan száradó pulóverek - L-es méretben,

- téli, meleg bakancs és zokni - 41-es lábméretben,

- kézi mosáshoz alkalmas mosószer,

- elemek a rádiójába,

- vitaminok, immunerősítő szerek,

- kutya- és macskaeledel, bolhanyakörv.

A csomagokhoz mindenképpen írjatok pár kedves sort, mert társaság hiányában annak is nagyon örülne. A kapcsolattartója elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok elkérni.

img_5488.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8413546767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása