Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

90 évesen, segítség nélkül él Juliska néni

2018. január 03. - ertetlenno

img_5494.JPGJuliska néni a kunsági tanyavilágban él, mindig is ott élt. 90 éves. Két fiúgyermeke született, de az egyik már nem él, a másik nem látogatja, valahol Budapesten él a néni elmondása szerint. Két fiúunokája évente egy-két alkalommal látogatják meg, de segíteni ők sem nagyon tudnak. Szomszédja nincs, egyedül él. Kimozdulni csak úgy tud, ha autót fogad, mert a tanyája a településtől messzebre fekszik, csak földes úton közelíthető meg.

img_5495.JPGTanyája szoba-konyhás. Villany van, víz nincs. Fával fűt, ezt már a nyáron elkezdi pár mázsánként megvásárolni, a hogy ki tudja nyomorgatni a nyugdíjából. Szeretne beszélgetni, de nincs neki kivel, így rádiót hallgat, tévét nem igen néz. Újságot olvas, ha valaki visz neki, rejtvény fejteni is szeret. Idősek otthonába menni nem szeretne, így reménykedik abban, hogy a Jóisten ad neki erőt ahhoz, hogy ne szoruljon ápolásra élete múlásáig.

img_5492.JPGImádja az állatokat, macskái vannak, korábban egy őzikét is felnevelt, akit gyermekeként gondozott. Sajnos az őzet kutyatámadás érte, ezt pedig nem érte túl. Juliska néni azóta emlegeti, nagyon kötődött hozzá, hiszen kora ellenére cumisüvegből nevelte fel úgy, hogy a tejért naponta el kellett mennie.

A Deményista Mentor Klub adományaiból tüzifát és egy kevés szenet rendelünk neki, hogy ezen a télen már ne legyen ezzel gondja.

Emellett az alábbiaknak venne hasznát, de ő maga nem kér, alázattal fogad mindent:

- tartós élelmiszer,

- macskatáp, macskakonzerv,

- rejtvényújságok, magazinok,

- vitaminok.

Minden csomaghoz mellékeljetek levelet, nagyon nagy örömet jelent számára, ha egy kicsit ezen a módon is enyhül a magánya. A koordinátora elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni. Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5513546519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása