Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Juli néni és a fagyok

2017. december 11. - ertetlenno
julianna.jpgGutyina Istvánné, Julianna néni 71 éves. Martonvásáron él, egyedül. Korábban a Kraft Jakobs csokoládégyárban dolgozott, a mosodán volt vasalónő. Ledolgozott egy életet, most egyedül, egy cicával él együtt. A férje meghalt, és ugyan van egy lánya és egy unokája, de ők is pár faluval arrébb laknak. Mivel a lánya férje beteg, és ők is rossz körülmények között élnek, rájuk nem számíthat.
Tisztes szegénységben él, ahogy mondja. Nem terhel senkit, beosztja, amivel rendelkezik. Az pedig nem sok. A ház, amelyben lakik csak egy szoba-konyhányi, egykoron jobb napokat látott, mostanra erősen felújításra szorul. Nincs gáz és villany, ez utóbbit már kikapcsolták, nem tudta fizetni a számlákat. Így nincs se tévéje, se hűtőszekrénye, de mosógépe sincs. Nem lenne miről üzemeltetni. A vizet is el kell zárnia a téli hónapokban, mert nem lehet fagytalanítani. Az utcán lévő kútról hordja télen a vizet. Fűteni csak annyit fűt, amennyit a kis kályhával tud, de azt is csak estére, mert gyorsan elfogy a fa.
santa_sara_juli_neni_3.jpgNem panaszkodik, elfogadta, hogy neki ez a sors jutott öreg napjaira. Nem tudja, mit tehetett volna másként, hogy most egy kicsivel jobban menjen sora. Nem sokkal, de egy lámpa fénye sokat jelentene esténként, rövidek már a nappalok. Meg ha egy kicsit melegebb lenne...
julianna02.jpgAmire leginkább szüksége van Julianna néninek, hogy a telet át tudja vészelni, az méretre vágott tüzifa, amit be tud pakolni a kályhájába. Valamennyit igyekszünk neki rendelni a dementori adományokból.
Tárgyi adományként nagyon örülne olyan tartós élelmiszereknek, amelyeket nem kell hűteni:
- tészta, rizs, liszt, olaj, cukor, fűszerek, só, krumpli, tartós tej,
- készétel konzervek, egyéb konzervek, kolbász, füstölt húsáru,
- tea, citromlé, méz,
- szaloncukor, csokoládé, egyéb édesség (napját sem tudja, ilyen luxus dologhoz mikor jutott hozzá legutóbb).
Szintén szüksége lenne, de igazából neki ez már olyan luxus, hogy mondani sem mondja:
- kézi mosáshoz alkalmas folyékony mosószerre, mosógatószerre,
- tisztálkodó szerekre,
- kéz- és testápoló krémre,
- vitaminokra.
A cicának is jól jönne szárazeledel, konzerv, bolhanyakörv.
santa_sara_juli_neni_4.jpgHa valaki csomagot küldene, a nénit ajánló kapcsolattartó címét tudjuk számára e-mailben kiadni, rajta keresztül jutnak el a felajánlások Julianna nénihez. A fotózást, dokumentálást is ő vállalta. Az elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok kikérni.
Fontos, hogyha csomagot küldetek, akkor írjatok hozzá pár kedves sort, ez a része a legfontosabb: ezzel fejezzük ki a leginkább, hogy ő is számít, hogy valakik figyelnek rá. Tegyük boldoggá a Karácsonyát!
Eszkuláp Egyesület
Magnet Bank
16200223-10054165...
DEMENTOROK A NAGYIKÉRT / KUTYÁKÉRT
PayPal: eszkulap2016@gmail.com
IBAN: HU45 1620 0223 1005 4165
BIC: HBWEHUHB
Hamarosan további sorsokat mutatunk be. Reméljük, hogy mindegyikük számára tudunk valamit, ha nem is hatalmas dolgot, adni. Ez rajtatok is múlik. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr1913471953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisrigó 2017.12.12. 08:14:50

A 16200....kezdődő számlaszámra utalva némi pénzt és feltüntetve a néni nevét, akkor biztosan megkapja maradéktalanul? Kifejezetten neki szeretném küldeni, nem pedig "egyéb költségekre" költeni!

ertetlenno 2017.12.12. 09:56:24

@kisrigó: Pénzt közvetlenül nem tudunk átadni, de igen, az általa elsődlegesen kért tüzifába megy az összeg.

Bitó Sándorné 2017.12.12. 11:26:43

Személyesen! Bármikor bármit,most ki nyomozom hol lakik pontosan a Néni!

ertetlenno 2017.12.12. 13:24:44

@Bitó Sándorné: Nem kell nyomozni, e-mailben kiadjuk az összefogó elérhetőségét...

Tom-Tom90 2017.12.12. 14:58:35

Szomorú, hogy ilyen szinten fel tudnak bomlani az emberi kötelékek, hogy ha nem mer/tud/akar valaki az önkormányzathoz segítségért folyamodni, akkor hosszú évek nélkülözése után egy ilyen cikk által derülnek ki ezek a sorsok.
Hol vannak a barátok?
Hol volt a család?
Hol voltak a szomszédok?

Friss hírként megemlíteném, hogy az önkormányzat segítő szolgálata már hétfőn intézkedett, aki továbbra is szeretne segíteni, az tegye meg felajánlását a Szent László Völgye Segítő Szolgálatnak, hogy koordináltan jussanak el a nénihez a célzott támogatások.
Alapvetően lehet, hogy nincs is bizonyos felajánlásokra szükség, mert a segítő szolgálatnak sok minden a rendelkezésére áll.

Toki Ilona Ica 2017.12.21. 14:40:24

@Bitó Sándorné: Üdvözlöm! Sikerült kinyomozni hol lakik a néni?
süti beállítások módosítása