Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Lehet egy lábbal kevesebb?

2017. november 27. - ertetlenno

Október első  hete több olyan dolgot tartogatott számunkra, amivel az emberek többsége nem nagyon találja szembe magát élete során...

tesla_1.jpgTesla egy tacskó szuka, súlyos autóbaleset áldozataként került a gondozásunkba, a sérülései alapján egy fabatkát sem adtak volna az életéért, illetve a sérülések komolysága miatt a legtöbb szervezet is elaltatta volna, ahogy a legtöbb "egyszerű" állatorvosnak sem lett volna nagyon más eszköz a kezében. Szerencséjére Tesla egy állatkórházba került, a Felicavet csapata pedig megmentette őt. A gerincét és a lábát is operálni kellett, majd a vasakkal teletűzdelt lábat napi szinten kellett kötözni hosszú heteken át. Sajnos ott elmaradt a csoda. A lábat nem mentette meg a komoly műtét sem, mert a csontosodás nem indult meg. Nem maradt más lehetőség, mint az amputáció. Tesla három lábbal és ivartalanítva ébredt, a műtét utáni lábadozás nagyon megviselte őt is, befogadóját is (egy három lábú, vizelet csepegtető kutya sebtől való távoltartása nem mindig egyszerű), de ezt dobta a sors, egy újabb akadályt...

Ugyan a héten gazdihoz nem ment senki, ami nagyon szomorú számunkra, mert csak az örökbeadásokkal tudjuk, vagyis tudnánk fenntartani a mentési ütemet, érkeztek viszont új védenceink.

karma_megerkezik.jpgValójában azt hittük, hogy egy ilyen különleges kutya azonnal ki is kerül a nyíregyházi gyepmesteri telepről, így meglepődtünk, mikor hozzánk kerülhetett az ausztrál pásztor keverék kan, Karma. Az még meglepőbb, hogy nálunk sem övezte ováció, nem árasztottak el minket az örökbefogadni szándékozók... Pedig Karma ráadásul jófej is...

A PCAS lányaival, Bettivel és Ágival több mentésben dolgoztunk együtt úgy, hogy mi biztosítottuk a szervezeti átvételt az általuk kimentett, altatásra váró kutyák számára. Azon a környéken, ahol ők tevékenykednek, sok az apró, kevés hellyel rendelkező gyepmesteri telep, viszont rengeteg a bajban lévő kutya. Lehet ezt tűzoltásnak nevezni, valójában az is, de az ott elaltatásra kerülő kutyákat nem nyugtatná meg, hogy majd az ivartalanítás és a felvilágosítás a későbbiekben, középtávon segíteni fog. Rövid távon csak a kimenekítés segít.

parenyica_brie_pezsgo_kombo.jpgPezsgő, Parenyica és Brie a hevesi gyepmesteri telepről menekültek. Kedves, fiatal, jobb sorsra érdemes kutyák, akinek ez jelentette az életben maradást, ez adta meg egy szebb jövő esélyét. Fizetős panzióba kerültek ők is, mint sokan mások, és keressük számukra végleges családjaikat.

viki_es_rugo_kombo.jpgHogy senki ne mondhassa, hogy nem figyelünk oda a jövő generációra... Miss Rugó és Viki állatvédelmi órát tartottak a Budavári Általános Iskolában. Fontosnak tartjuk ezt is, hiszen a gyerekek számára elérhetővé kell tenni az állatvédelmet. Havonta egy vagy két alkalom megoldható Vikiéknek, így Budapesten és környékén tudnak menni órát tartani. Megéri hívni őket, a gyerekek nagyon élvezik ezeket a vidám, de egyben szemléletes perceket.

Balázs Eszter designer egy különleges lehetőséget ajánlott számunkra. Állatok világnapi divatbemutatóját szerette volna azzal különlegessé tenni, hogy a kifutón nem csak a modellek, hanem egy-egy gazdikereső védencünk is felvonul.

vica_rtl_klub.jpgA showt előbb egy rádiós beköszönés, majd egy RTL Klubos reggeli tévés szereplés harangozta be. Ez utóbbin Nyári Dia mellett a hajdúböszörményei menhelyről mentett, fészemű Vicánk is szerepet kapott. Sajnos adásba nem túl sok került belőle, de a lehetőség ott volt.

A divatbemutató előtt teljes volt rajtunk a pánik, de a kutyáink olyan profin kezelték ezt a helyzetet, mintha külön kifutós séta órákat vettek volna az esemény előtt. Büszkék vagyunk rájuk is, és minden önkéntesünkre, akik nélkül nem lett volna ilyen profi és gördülékeny a show. Balázs Eszternek pedig köszönjük a lehetőséget.

divatbemutato_montazs.jpgAki nem ismerné őt: egy fiatalos stílusban, kényelmes és hétköznapokon is viselhető ruhákat tervező művész, aki 2018-ban Magyarországot képviselheti majd Londonban a Street Fashion Shown. A ruhái elérhető árúak, a Facebook oldalára rendszeresen kiteszi az épp hozzáférhető darabokat. A legfelismerhetőbb stíluseleme a "pocokruha", az alacsony ülepű, mégis nőies egybeszabott overál. Ha lesz egyszer egy magyar tervezőtől ruhátók, legyen tőle.

https://www.facebook.com/Balázs-Eszter-designer-103932250069770/?hc_ref=ARTXa9-A-3egU0sTKmRenBVQI_tO9HTuzZqAd19fBcqOvpo1Qcogw4UPT6qlRl_pQ2A&pnref=story

Nem csak show az élet, viszont az igaz, hogy védenceink számára a magas minőségű fotók is rendkívül sokat jelentenek, hiszen egy-egy ilyen képre az emberek nagyobb eséllyel kapják fel a fejüket, mint a tucat, telefonos fotókra.

A VauVau Professzionális Kutyafotó jóvoltából kettő védencünk vehetett részt ingyenes fotózáson. A képeket szeretnénk majd a 2018. évi falinaptárunkban felhasználni, így külön köszönjük a lehetőséget Kiss Csanádnak, a VauVau fotósának.

ww_fotozas.jpgWW egy stafford keverék, sánta és kan. Emberközpontú, lakáshoz szokott, csupaszív egyed, mégsem jön el érte az igazi. A mányi menedék lakója, a sétáltatókat is ott fogadja. Labdázni szeret. Szuka kutyákkal összeszoktatható.

vandor_fotozas.jpgVándor régen egy lánc végén lógott, még az emberhez való kötődést is tanulnia kellett. Mostanra álomkutya. Szobatiszta, más kutyákkal összeszoktatható. Illemtudó. Kedves és ragaszkodó. Megfelelni akaró. Nem is nagyon lehet róla mit írni, annyira tökéletes kutyává lett. Gazdira vár. Elég régóta sajnos.

dioszedes_es_egetes_manyban.jpgA mányi menedék amellett, hogy egyidejűleg 10-15 kutyának ad biztonságos átmeneti otthont, egy működő kert is. Gyönyörű és dúsan termő gyümölcsfái minket, embereket is ellátnak finomságokkal, de az idei évben még elég esetlenek voltunk a betakarítás megszervezésében: sok cseresznye, meggy, barack, szilva és körte veszett kárba. A diót viszont nem hagytuk. Ezen a hétvégén a csapat összeállt egy diószedős-sütőgetős napra. A munkában résztvevők jutalma a finom, hamuban sült falatokon túl (és így ugyan kalóriát nem égettünk, viszont a gaz kupacot gyakorlatilag teljesen sikerült felszámolnunk) egy-egy kis zsák mányi dióval lettek gazdagabbak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr513398587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása