Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Mohács mellett magányosan - karácsonyi segítségkérés!

2017. november 03. - ertetlenno

dscf3454.JPGAz Eszkuláp Egyesület idén több rászoruló embernek, családnak szeretne segíteni a támogatóink, adományozóink bevonásával. Ennek érdekében egy-egy blogbejegyzésben bemutatjuk azokat, akiket ti ajánlottatok a figyelmünkbe, akiknek ti nyitottátok meg a lehetőséget arra, hogy egy kicsit jobban alakulhassanak az idei ünnepek.

2.JPGAz első rászorulónk egy idősebb hölgy, Mohács mellett, egy kis tanyán él. Ő elvan a kevésből, ami jutott számára, de ő is tudja: az kevés. Mindennek örül, ami egy kicsit könnyebbé teszi az életét, büszkén mutatja, hogy sok-sok év után végre van egy vécéje. Nem, nem angol, csak egy árnyékszék, de van. Tüzelő annyi, amennyi gallyat termelnek a telkén lévő fák. Tüzifa az jó lenne, ha kemény lesz a tél. Bár a kályha is életveszélyes, egy sparhelt, akár használt, azon főzni is tudna. Egy keverőtárcsás mosógép és centrifuga. Olyanja nincs, kézzel mos, de ez előrelépés lenne. Az automata nem jó, túl sok vizet és áramot fogyaszt, azt nem tudná kifizetni.

dscf3465.JPGRuhaneműre nincs szüksége, abból van annyi, amennyi neki kell. Nem sok. De nem is tudná eltenni biztonsággal sehová. Tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodószerek jöhetnek. Egy zacskó keksz az egy napi élelem, nem is gondolná az ember... Kincs az is, de a semmiből is lehet főzni, ha van rezsó. Meg némi fa. Este meg már alszik az ember, vagy mereng a sötétben az életén, nem kell díszkivilágítás vagy ilyesmi. Nem is futná rá. Egy kis édesség, egy kis különlegesség, szaloncukor az a karácsonyi hangulathoz is hozzásegítené. Rég volt már olyan, wc_3.JPGhogy minden volt. Most sem kér sokat, csak egy kevéske lehetőséget.

Eddig kapott segélyt, de azt már nem fog, nem tudja, hogy lesz a következő év. Vagy hogy bírja-e még. Olyan semmilyen élet ez a semmi peremén, de ha már dobog a szíve, akkor felkel és él. Nem kér nagy dolgokat, többször hangsúlyozza, pedig a ház egyes ablakain csak műanyag van, hogy ne húzzon át a hideg.

Van egy kutyája, annak semmije nincsen. Meg odacsapódott három macska, azok is a semmire jöttek kosztosnak, ami marad, kapják, de csak találnak egeret is. Nekik sincs semmi, orvosnál sosem jártak. A néni sem jár sehová, az egész léte a mozdulatlanságé lesz. A kevéske pénze is csökken, nem tudja még felfogni, hogy az hogyan lesz. A kutya már kenyeret sem kaphat, hogy lesz, ha neki sem lesz mit enni. Nem gondol erre, előre néz, fel kell kelni, hiszen él, ez az élet rendje. Szegényen, de tisztességben. Öregen, de tisztességben.

Ha segítenétek, a segítségkérő postai / futárszolgálati címét e-mailben kiadjuk, egy-egy kisebb csomag is sokat jelent, ezt tartsátok szem előtt, mert segíteni jó dolog. A kutya chipezését, oltását, szívféreg-szűrését, parazitamentesítését, esetleges ivartalanítását igyekszünk mi megfinanszírozni, a környéki segítőnket kérjük majd meg a mozgatásával, ha meg tudja oldani.

dscf3474.JPGA nagyobb tárgyak lejuttatása sajnos nekünk nem fog menni, de ha van valaki, aki ilyet küldene, és le tudja vinni, összekötjük a kapcsolattartóval, hogy céljba tudjon jutni a segítség.

A legnagyobb gond a tüzifa: mi rendelünk, ha érkezik rá pénz. Ha így segítenétek, az Eszkuláp Egyesület Magnet Banknál vezetett 16200223-10054165 számú számláján keresztül tehetitek meg. Fontos, hogy írjátok be a közleménybe: MOHÁCS TÜZIFA.

Tegyük szebbé a Karácsonyt, figyeljünk oda a körülöttünk élő emberekre!

eszkulap2016@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr2913159070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása