Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

A hét új érkező kutya hete

2017. október 10. - ertetlenno

Az elmúlt héten nyolc, a 37. héten hét új kutya védencünk érkezett úgy, hogy... Sokszor leírtuk már: mi kicsik vagyunk. Egy éves működésünk alatt 200 körüli kutyának adtunk már így is új esélyt. A felét terveztük, azt is nagyon optimistán. A sok mentés mögött viszont rengeteg tennivaló van, egy percre sem dőlhetünk hátra. Folyamatos az adománygyűjtés, a rendezvények, egyéb megjelenések szervezése. Máshogy nem lehet kutyákat menteni, mi pedig egy dolgot biztosan szeretnénk: segíteni azoknak, akik bajban vannak. Egy másikat viszont nagyon nem: túlterhelni a rendszert úgy, hogy az ellehetetlenítse a jövőbeli működést. Így meg kell találnunk az optimumot. Meg sok-sok jó gazdát is fel kell kutatnunk. Szóval ez a hét a hetes bűvöletében telt.

megerkezik_barcsak_boka_bab_es_bukfenc.jpgA Battonyai Állatmentők Alapítványa talált egy üres telken egy tacskó-terrier keverék mamakutyát és három kölykét, nekik kértek segítséget. Némi szervezés után megérkezett a gondozásunkba Bárcsak, a mamakutya és három tündéri kölyke: Boka, Bab és Bukfenc. Sajnos Bárcsak szívférges, így neki a kezelését is el kellett kezdenünk, és ahogy arra lehetőség nyílik életkorilag, a kicsik megelőző kezelését is elkezdjük majd.

megerkezik_tobi_es_lupo.jpgTobit az egyik csapattagunk találta Hajdúböszörményt elhagyva, akkor az ottani menhelyen tudta elhelyezni, de ígéretet tettünk rá, hogy átvesszük. Erre ezen a héten került sor, Tobi megérkezett. Vidám füleivel mindenkit lenyűgöz, de ő maga még elég félénk kutya, nehezebben oldódik, idő kell hozzá, hogy magától nyisson az emberek felé. Sajnos Tobi is szívférges, így az ő kezelése is megkezdődött.

Nem csak egy kutya érkezett Hajdúböszörményből, mert a helyi gyepmesteri telepre bekerült, rövid lábai alapján tacskó ősöket is felvonultatni tudó, de mindenféle egyéb mást is a genetikájában hordozó, egy év alatti kant, Lupot is magunkhoz vettük, így egy hely fel tudott szabadulni. Lupo nagyon félénk kan kutya, nem keresi az ember társaságát, neki nagyon kellene egy ideiglenes befogadó, ahol intenzív foglalkozásban lehetne része.

22256862_1686809488019136_9200272519339327825_o.jpgTatán találtak egy félszemére vaknak tűnő, fajtatiszta tacskó kant, Fülest. Chipezett volt, de a chiphez rögzített adatok nem vezettek eredményre, így segítséget kértek. Füles egy kicsit bizalmatlan, de kezelhető kan kutya, aki mellé egy hozzáértő gazdit képzelünk el már csak azért is, mert szeparációra erősen hajlamos.

megerkezik_karotta.jpgHogy a múlt hét nyolc mentettjét most se múljuk alul, ezen a héten is volt egy nyolcadik utasunk, aki nem volt más, mint egy talált, 3 hónap körüli nőstény macska, Karotta. A kiscicát az egyik csapattagunk szedte össze, és az élete múlt azon, hogy biztonságosabb helyre költözhetett át. Karotta a kezdeti rossz állapot után mostanra már szépen összeszedte magát, az oltási programját is megkezdtük.

totya_rongyi_manda_es_zsemi_csaladi_panzioba_kerult.jpgInnentől most már mondhatjuk, hogy nekünk nyolc, de ezt a tempót nem fogjuk tudni tartani, hiszen örökbefogadás nélkül elfogynak a helylehetőségeink is. Ezen a héten pedig sajnos senki nem ment gazdához, de még ideiglenes befogadóhoz sem. Egyetlen helyváltoztatás azért akadt: a PCAS csapatával együttműködve, az újfehértói gyepmesteri telepről mentett Totya, Rongyi, Manda és Zsemi családi panzióba költözhetett.

zsemi_szivfereg_pozitiv.jpgManda át is esett az ivartalanításon egy negatív szívféreg-tesztet követően, de sajnos Zseminél ez elmaradt, mert az ő gyorstesztje pozitív eredményt mutatott. Egy újabb szívférges kutya. A héten a harmadik. Aki ezek után is azt meri állítani, hogy a szívférgesség még nem ügy Magyarországon, az nem a valóságban él. Mi sajnos igen, úgyhogy Zsemi kezelését is megkezdtük a lassú módszer szerint.

Hogy találkozhassunk a támogatóinkkal, illetve új emberek is megismerhessék a munkánkat, védenceinket, valamint, hogy esélyünk legyen az előző havi panziós költségeinket előteremteni, a hétvégén két rendezvényen is résztvettünk.

koleves_kert.jpgA Kőleves Kertben mini örökbefogadó napot tartottunk a Kazinczy utca színes programjaihoz csatlakozva. Jó hangulatban, nagyon kellemes időjárás mellett telt az idő, sok látogató, érdeklődő és simogató ember kereste fel standunkat.

durer_kert.jpgA Dürer Kertbe a Tacskós Közösség vezetője, Katona Tamás hívott meg minket. Eleinte az időjárás miatt voltak aggodalmaink, mivel esett az eső, de aztán sikerült fedett helyen tábort vernünk, így már nem volt semmi akadálya a jó hangulatnak. Örökbe ugyan itt sem adtunk kutyát, de interjút készített velünk a Petőfi TV, amit azóta már le is adtak. Még egy lehetőség arra, hogy az emberekhez eljusson az egyesület híre.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8312947789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása