Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

A hétvége hősei a kutyák

2017. szeptember 08. - ertetlenno

hdr_montazs_eszki_logoval.jpgAmikor az ember a Hard Dog Race Wild 12 km-es és 22 akadályos pályájára jelentkezik, figyelembe veszi a saját képességeit, illetve jó esetben az általa ismert kutyát, akivel indulni tervez. Esetünkben voltak olyan csapattagjaink, akik nem saját kutyájukkal, hanem az egyesület még gazdira váró védenceivel vágtak neki a távnak. Mi pedig végtelenül büszkék vagyunk, mert mind volt, azóta már gazdis kutyáink, mind azok, akikért még nem ött el az igazi, szuperul teljesítettek, ahogy a csapat is: mindenki megcsinálta, mindenki befutott, az elismerés minden résztvevőnek jár!

lulu.jpgA Hard Dog Race kihívását követő napon hárman is gazdisodtak az ott résztvett kutyák közül, és ebből a háromból csak egyet tudtunk előre, hogy így fog történni. Lulu esetében ugyanis ezt egyeztette ideiglenes befogadója a gazdikkal, hogy ők ketten még teljesítenek, de utána Lulu mehet is új életet kezdeni. Problémás kutyaként adták le, de szerencsére mi ebből semmit nem tapasztaltunk, a terepfutáson is együttműködő volt, a gazdijai is pozitívan nyilatkoztak az első napjairól.

luszi.jpgLüszi már nagyon régóta várta a gazdit, a rezgő csontú matrónából egy jól izmolt, aktív, érdeklődő, lelkes és kedves kutyahölgy vált, de valahogy nem akadt meg rajta a szeme senkinek. Egészen eddig a napig, amikor is egy család elvesztett kutyája helyére keresett megfelelő társat, és rá esett a választásuk. Lüszi végre révbe ért!

csopi_1.jpgA vasárnapot a Kertemben töltöttük, ahol több védencünk társaságában örökbefogadó napot tartottunk. Csöpi is eljött velünk, és nagyon helyesen tette, mert ő lett az a szerencsés, akit egy soktagú család, mint az egyik legesélytelenebb gazdikeresőnket kiválasztott. Csöpi álomhelyre került, viszik magukkal dolgozni, kényeztetik, minden olyat megkap, aminek már a fele is tökéletes életet biztosítana ennek a tündéri keverék kannak.

moncsi.jpgMoncsi a héten átesett az ivartalanításon, az örökbefogadó napra viszont már ő is jött velünk, ahol egy gyermekes család látogatta őt. Szerencsére a foglalkozás nélküli kennel élet sem viselte meg a lelkét, tökéletesen viszonyult a gyerekekhez, így abban maradtunk, hogy egy hét múlva már új családjába költözik majd, Moncsi gazdijelöltes.

Az örökbefogadó napok nagyon sokat jelentenek védenceink számára, és nekünk is fontosak, hiszen amellett, hogy itt személyesen és egy helyen van lehetőség több gazdikeresőnket is megismerni, a csapatunkkal is lehet beszélgetni, érdeklődni, információkat szerezni. Sajnos azonban a kültéri örökbefogadó napok szezonja lassan lejár.

orokbefogado_nap_montazs.jpgSzilva sem ment vissza a panziós helyére a rendezvény után, mivel egy család ideiglenes befogadónak jelentkezett, és még a szívférgessége sem tántorította el őket ettől. A félénk, de tündérien kedves apróság opciósan van náluk, reméljük, hogy a kapcsolatuk véglegesre fordul majd, illetve hogy mielőbb megszabadulhat a szívférgeitől is.

muris_gazdis.jpgUgyan nem a Kertemben, hanem személyes látogatás alapján, de Muris, a mányi bedobott kölyök egyike is végleges otthonra lelt. Több kisgyermek fogja kényeztetni, aktív élete lesz, de a kényelme és a család részeként való cseperedése is biztosított lesz számára.

sziszi.jpgA gyömrői menhelyről kértek segítséget egy szálkás szőrű tacskó keverék szuka számára, akit idősebb gazdái adtak le azért, mert az unokájuk allergiás lett rá. A korábban lakásban élt kutyát nagyon megviselte a változás, illetve sajnos nem is volt olyan jó állapotban, mint azt gazdái állították, az oltásai elmaradtak, érkezésekor levonuló álvemhesség tüneteit mutatta. Sziszi így rögtön az állatkórházba került, hogy megfigyelés alatt lehessen. Reméljük, hogy szépen összeszedi magát.

bamba_1.jpgMiután Bamba a nyakunkon maradt a maga agressziójával, segítséget kellett kérnünk. Nekünk nincs rutinunk a nagyobb testű, domináns és agresszív kutyákkal, másnak viszont van, így az egyik tagunk tanácsára a rákospalotai Akela Kutyaiskola trénereit kértük fel a kutya feltérképezésére. Magunk sem hittük, de pórázra vették Bambát, aki így egy rövid sétát is meg tudott tenni a kennelén kívül. Ezt nagyon élvezte, de hazudnánk, ha letagadnánk, hogy megpróbált harapni, nem ment zökkenőmentesen és idillien azért ez az első pórázos megmozdulás. Folytatás következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8812812528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása