Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Törött tacskó töpszli a fedélzeten

2017. május 09. - ertetlenno

drift.jpgNem kértük, de lett. Van az a helyzet, amikor az ember segít. Szó nélkül, csak magában számolgatva a várható költségeket, osztva-szorozva a lehetőségekkel. Túléli-e? Gyógyítható lesz-e? Találunk-e megfelelő orvost? Nem szed-e össze semmi fertőzést a kórházban? Elegendőek vagyunk-e számára egyáltalán, vagy egy nagyobb kapcsolati tőkével és több erőforrással rendelkező szervezet jobb lenne? Aztán megérkezik a kiskutya, aki amellett, hogy egy irtózatosan cuki apróság, darabokra van törve. Talán egy kutya téphette meg. Szakadt seb a combon, az egész has egy nagy ödéma, a medence törött, az egyik lába érzéketlen, nem fogja később használni. Drift megérkezett, és azóta is napi szintű programok elé állít minket, mert az egyik orvos ezt nézi, a másik máshoz ért, az egyik orvos ezt mondja, a másik más véleményt oszt meg velünk. Egy biztos, mi nem adjuk fel, reméljük, hogy ő sem fogja.

vandor_mutet.jpgOrvosjárásban egy másik védencünk is jeleskedett. Vérvétele megnyugtató eredményt mutatott, így Vándor a héten áteshetett a nyakán nőtt daganat eltávolításán. Nagyon izgultunk érte, de szerencsére szépen vette az akadályt, a műtét után rendben ébredt, azóta is jól van. Sajnos a szövettani eredmény rosszindulatú daganatot azonosított, így amellett, hogy félévente kontroll szükséges, szeretnénk elkezdeni Vándor számára a béta-glükán adagolását, így bármikor örömmel fogadunk ilyen készítményt. Különösen, hogy a menedékben élő, daganatos Mamka számára is ezt adagoljuk, így elég hamar elfogy.

olle_1.jpgOllé, az ózdról érkezett tacskó keverék kan átesett az ivartalanításon, így készen állna végleges otthonába költözni. Nem csak gazdit keres azonban, hanem ideiglenes befogadót is, hiszen most egy fizetős helyen él, ahol sokadik kutya. Ez szuper lehetőség számára, de egy átmeneti otthon még többet jelentene, hiszen egyedi figyelmet kaphatna, és olyan dolgokat is megtanulhatna, mint egy munkába járó család napirendje vagy a városi zajok, ami nagyban hozzájárulhatna az örökbeadási esélyeinek növeléséhez.

Ideiglenes befogadókat elsődlegesen Budapesten és környékén keresünk. Lehet fix időre vállalkozni, bár ez a nehezebben kezelhető, mert ivarosan és frissen mentve nem adunk ki kutyákat új emberekhez, viszont azokat, akik meg már a gondozásunkban vannak, ritkán helyezzük át rövid időre máshová, mert ezek a változások azért mégiscsak töréseket jelentenek, de volt már rá példa, hogy szükség volt ilyen megoldásra. A legszerencsésebb az, ha valaki a kutya gazdisodásáig vállalja az ideiglenes befogadást. Ez az idő lehet rövid és hosszú is, sok tényeztől függ, de tudunk úgy ajánlani kutyát, hogy a tapasztalat alapján nem fog hónapokra beragadni, míg másoknál már előre látjuk mi is, hogy valami miatt rá kisebb eséllyel lesznek pár héten belül érdeklődők. Amennyiben az ideiglenes befogadó kéri, a kutyához biztosítjuk a tápot is. Ha több ideiglenes befogadónk lenne, akkor ugyanezen létszám mellett is kisebb költséggel működhetnénk, ami a megmenthető kutyák számának alakulását pozitívan befolyásolhatná. Legyetek ideiglenes befogadóink, jelentkezzetek az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen! (Kerti tartásra ideiglenes befogadóhoz sem helyezünk ki kutyát!)

bp_grand_prix.jpgA hétre egy háromnapos hétvége és ezen egy rendezvény is esett. A Budapest Grand Prix elnevezésű kutyakiállításon vehettünk részt, ahol nem csak a kutyák iránt érdeklődő "amatőrökkel", de tenyésztőkkel, más kutyás szervezetek képviselőivel és kutyás holmikat forgalmazó cégek vezetőivel is beszélgethettünk. Nagyon jó hangulatban telt mindhárom nap, szeretnénk megköszönni önkénteseinknek, hogy a szabadidejüket áldozva képviselték az Eszkuláp Egyesületet. A rendezvényen ~ 60.000 Ft gyűlt össze. Ezt az összeget az áprilisi állatorvosi tartozásaink csökkentésére fordítjuk. Köszönjük mindenkinek!

bp_grand_prix_arion1.jpg10171651_427738560695590_8557345637590635877_n.jpgAz Arion kutyatáp már a helyszínen adott védenceink számára tápmintát és egy érzékeny gyomrú kutyáknak való tápot, de Petrus Krisztának köszönhetően úgy néz ki, hogy a cégvezetés további tápadománnyal támogatja majd az Egyesületet. Nagyon köszönjük előre is, az adományról be fogunk számolni.

Tartsatok velünk az alakulás kalandjában!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5412493351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása