Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Elszigetelődtünk

2017. március 13. - ertetlenno

kisoroszi.jpgVagy inkább a csúcsra szigeteltük magunkat, a kilencedik hetet ugyanis egy hagyományteremtő, kisoroszi szigetcsúcs sétával indítottuk. Nagyon örültünk, hogy ennyien összejöttünk, a csapattal összesen 21 kutya mozgott. Ez a kirándulók érdeklődését is felkeltette, többen megálltak mellettünk kutyát simogatni. Tőlünk függetlenül is mindenkinek a figyelmébe ajánljuk ezt a csodálatos helyet, de ha velünk szeretnétek közösen sétálni, akkor április 1-én 9 órakor találkozunk a belső parkolóban. Ha tudtok egy-egy még gazdira váró védencünkre is vigyázni a séta során - tehát fognátok a póráz végét, akkor ezt jelezzétek felénk az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen, hogy tervezni tudjuk, hány kutyát vihetünk ki magunkkal. Saját kutyát hozni, ha az más kutyákkal jól kijön, lehet. Most még nem lesznek talán sokan, így kényelmesen tudunk kicsit a vízparton sétálni, tartsatok velünk!

Számunkra fontos, hogy védenceink átessenek a kötelező beavatkozásokon, mint amilyen a chip, veszettség elleni oltás és a féreghajtás, a szükséges állatorvosi kezeléseken, műtéteken is. Így nem csak kombinált oltással, illetve szívféregre szűrten adjuk örökbe védenceinket, de az ivartalanítás sem képezi vita tárgyát, akinél az egészségi állapot nem zárja ki a beavatkozást, ott mindenkinél elvégeztetésre kerül.

vocsok.jpgA héten a legfontosabb ilyen Vöcsököt érintette, aki vemhesen került a gondozásunkba. Szerencsére jól viselte a műtétet, nagyon hamar talpra állt, és most már csak arra vár, hogy valaki beleszeressen. Eláruljuk, a leendő gazdi nagyon jól fog vele járni, mert Vöcsök nem csak egy alkalmazkodó és kedves, hanem egy végtelenül jószándékű és szép küllemű tacskó keverék is. Vöcsök számára nem csak végleges gazdát, hanem ideiglenes befogadót is keresünk.

thor.jpgThor esetében várnunk kellett az ivartalanítással, hogy megerősödjön valamennyire, illetve hogy a szemsérülésénél a gyulladást lehúzzuk, de a héten eljött az idő, és sor kerülhetett az operációra. Thor is jól viselte, szépen ébredt, a lábadozási időszakot megmár nem is nálunk tölti...

csak_1.jpgCsák is átesett a műtéten, és neki sem nálunk kell már lábadoznia, hiszen a héten meglátogatta őt egy család, akik szeretnék magukhoz venni ezt a szépséges, fiatal tacskó keverék kanocskát.

mimi_gazdis.jpgMimi esetében meglepődtünk volna, ha túl sokáig várja az igazit. A fél éves tacskó szuka bele is talált új családja szívébe, aki egy korábban örökbefogadott kutya mellé fogadták őt magukhoz. A költözés előtt Mimi is átesett az ivartalanításon, hogy nekünk se kelljen aggódnunk, illetve hogy a családna se legyen erre már gondja.

kazmer_1.jpgA hét védencszámot illetően egálra zárt, mert egy kutya érkezett, egy pedig gazdához költözött. Ugyan nem terveztünk érkezőt, de van olyan, amikor valamelyik segítőnk az út mentén meglát egy bajban lévő állatot, és nem hagyja magára. Ilyenkor, ha tudunk segítünk. Mivel Kázmér elhelyezését a megtalálója átmenetileg megoldotta azzal, hogy minden egyebet biztosítunk, így Kázmér gazdikereső élete megkezdődhetett. Tizenpár kilós, kisebb termetű staff keverék kan, aki más kutyákkal jól kijön, az egyéb állatokkal is összeszoktatható, viszont energikus, szereti és igényi is a mozgást. Gazdát keres, reméljük, hogy a külleme nem riaszt el senkit, és hamar új családra akadhat. (Azért az is tipikus, hogy ilyen kutyákat szed össze az ember az út mellől, nem?)

balassa_picur_1.jpgA kisoroszi sétán még ott volt, de aztán nem a panziós helyére, hanem az egyik tagunk autójába szállt, és meg sem állt Balassagyarmatig Balassa Picur, aki ott gazdisodott egy szerető család oldalán. A sors vicces kedvében volt, mert Picur annak idején éppen erről a településről érkezett hozzánk sérülten, meggyötört testtel és lélekkel. Úgy tűnik, hogy a sors egyenlített: Balassagyarmat visszatérített valamennyit Picurnak.

Ha szeretnétek örökbefogadni tőlünk, ideiglenes befogadóként vagy önkéntesként csatlakoznátok, várjuk e-mailes jelentkezéseteket az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen. Legyetek részesei alakulásunk kalandjának!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr9812334651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása