Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Úgy tűnik, hogy 700 az új 500...

2017. február 10. - ertetlenno

dementor.jpgA Deményista Mentor Klub minden hónapban kiválaszt egy szervezetet vagy célt, és nekik gyűjtenek pénzt, illetve tárgyi adományokat is. A kezdetektől van egy olyan törekvésük,  hogy a havi 500.000 Ft-nyi adomány összejöjjön, de ebben a hónapban ennél az álomösszegnél magasabb adománnyal zártak, egyesületünk több, mint 700.000 deményista forinthoz jutott tagjaiknak köszönhetően. Kifejezhetetlen a hálánk, nagyon sokat jelentett az egész hónapos figyelem és az adomány. Visszatekintve a januárra, nem is tudjuk, hogyan jutottunk volna túl rajta enélkül a nagylelkű segítség nélkül.

December közepén egy másik szervezettől, ahol elnökünk korábban vezetőségi tag volt, került a gondozásunkba több, mint húsz, gazdára váró, többségében nem problémamentes állat, közülük a korábbi kennelsori lakók a menedékbe költöztek, de a többiek maradtak az addigi helyükön, többen fizetős panzióban. Velük és az általunk mentett kutyákkal együtt a decemberi panziós számlánk 220.000 Ft-ra zárt. Ez volt az első tétel, amit a befolyó összegekből rendezni tudtunk.

14940226_10208994345393459_6555850282138753821_o_1.jpgA menedék esetében nincs a kutyák után a szó klasszikus értelmében vett napidíj, szerencsére a területet ingyenesen kaptuk tartós használatba, bérleti díjat nem fizetünk a tulajdonosnak, ami nagy dolog, nagy könnyebbség. Viszont van ottlakó munkatársunk, fizetnünk kell a villanyszámlát, illetve a vezetékes vizet, valamint a hulladékszállítás is pénzbe kerül. Az Internet költségeit két magánszemély egy évre vállalta rendezni, így az arra legalább nem kell gyűjtenünk, de a többi tétel mind-mind megoldandó. Januárban és február elején ezeket összesen 181.000 Ft értékben a dementori adományokból rendeztük.

Védenceink mindegyike oltott, chipezett, szívféregre szűrt, ivartalanított, többen közülük extra állatorvosi odafigyelésre szorulnak ezért vagy azért. Összesen 319.000 Ft állatorvosi számlát sikerült törlesztenünk, ebből a Bükkös-Vet felé ment 86.000 Ft, a Felicavetnek 44.000 Ft és Dian Tamásnak 189.000 Ft.

Ezzel el is fogyott a deményisták által utalt adomány. Enélkül valószínűleg maradt volna itt is és ott is tartozásunk, mert ekkora összegben sajnos még nincsenek támogatóink. Milyen jó is lenne, ha legalább 700 olyan embert magunk mögött tudhatnánk, akik legalább havi 1000 Ft-ot utalnának a működésünk fenntarthatóságának biztosítására... Próbáljuk meg. Hátha itt is a 700 lehet az új... Hm... Az új, mindenesetre. Ha rendszeres utalást állítotok be, akkor az Eszkuláp Egyesület Magnet Banknál vezetett, 16200223-10054165 számú számlájára tudtok hivatkozni, a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy HAVI FIX, hogy tudjuk, azzal az összeggel 2017. év során tervezhetünk. Köszönjük előre is!

A dementoráltak sorában minket a Mentőöv Egyesület követ, akik a Salgótarján és környéki kóborkák sorsának rendezését igyekszenek megoldani, illetve 2017-től ők a magyarországi ridgeback fajtamentés hivatalos szervezeti keretét biztosító csapat is. Sok sikert kívánunk nekik a februári támogatottsághoz, kívánjuk, hogy nekik is legyen meg a legalább 700.000 Ft támogatás. A Deményista Mentor Klubnak köszönjük a lehetőséget, a hatalmas támogatást! Szuperek vagytok!

lexi.jpgLexi 15 éves, ezért nem operáltattuk meg. Viszont a kutyák valóban az idők végezetéig ivarzóképesek maradnak, ennek bizonyítékaként Lexi is tüzelni kezdett. A korából fakadóan viszont sokkal jobban oda kell rá figyelni ebben az időszakban, sokkal törékenyebbé válik az amúgy sem túl stabil egészsége. A héten ráadásul egy seb miatt orvoshoz is kellett őt vinni, de szerencsére nincs komoly baj, fertőtlenítés és hámosítás. Ez most a feladat. Lexi, Lexi, nem könnyíted meg ezt az időszakot, az biztos!

csomorzsi_1.jpgCsomorzsi sem nem fiatal, sem nem problémamentes, így az örökbeadhatósági indexe meglehetősen alacsony. Ennek ellenére a héten egy osztrák hölgy látogatta meg, aki szeretné örökbefogadni a saját kutyái mellé. A találkozó jól sikerült, most várjuk a fejleményeket, és drukkolunk Csomorzsinak, hogy révbe érhessen.

zizeg_gazdis.jpgZizeg a kisvárdai menhelyről származott, ő is egyike volt azoknak, akik decemberben átkerültek a gondozásunkba. Aktív életet igénylő, nem problémamentes belga juhász keverékként teljesen felszámolta magát a kennelben, ekkor lépett az életébe Niki, az egyik önkéntes, aki először hetente többször sétáltatta őt, majd hétvégente hazavitte magához, végül ideiglenes befogadója lett. Zizeg Niki mellett lett örökbeadható kutya, valószínűleg tőle kapta eddigi életében a legnagyobb szeretetet is. Ezen a héten pedig felbomlott ez a kapocs, mert Zizeg új életet kezdett: gazdihoz költözött. Mostantól egy ridgeback szuka mellett él, sokat kirándul, és van hová tartoznia élete végéig. Niki pedig biztosan találkozhat majd még vele, és Zizeg megköszönheti neki a gazdis biztonságból mindazt, amit Niki érte tett. Mi is köszönjük, és tudjuk, hogy nehéz. Enyhül majd, de el nem múlik ez a hiány soha. Mégis megérte, megéri.

Ugyan még hideg van, de lassan beindul a rendezvényezős szezon. A következő lehetőség, ahol találkozhatunk február 12-én vasárnap lesz a Szimpla Kert által rendezett Közös Lábos eseményen, ahol kétféle ételt főzünk majd az érdeklődők számára - egy húsos székelykáposztát és egy húsmentes paprikás krumplit gabonakolbásszal. Emellett bolhapiacos és adománytárgyas pulltal is készülünk, illetve lesz jótékonysági sütivásárunk is, ahová a sütemény felajánlásokat is szeretettel várjuk. Aki ebédelni szeretne, és az ebéd árával támogatná a munkánkat, az dél körülre időzítse magát! Ha marad az ételekből, süteményekből, azt a Heti Betevő Klauzál téri ételosztására juttatjuk majd el. Mindenkit szeretettel várunk, gyertek!kozos_labos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5312188030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása