Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Versenyfutás az idővel...

2017. január 31. - ertetlenno

Az év 3. hete a szokásosnál is rövidebbnek tűnt, nagyon sok tennivalóval találtuk szemben magunkat, és mivel nem vagyunk túl sokan, így egy nagy rohanásként éltük meg az egészet. Persze most legyinthetne bárki, hogy ez csak hiszti, lépjünk tovább, majd kisüt a nap, és a kedvünk is jobbra fordul, de ha elolvassátok a beszámolónkat, látni fogjátok, hogy az önkénteseink ezen a héten is bizonyítottak. Többszörösen is.

Ez a működésünk negyedik hónapja, ezalatt az idő alatt közel 70 kutya került a gondozásunkba, és szerencsére többük számára sikerült megtalálnunk végleges otthonukat is. Nem szeretnénk a mennyiségi mentés irányába elmozdulni, mi nem abban hiszünk. Egyidejűleg kisebb létszámmal, de a hozzánk kerülőket rehabilitálva, számukra biztonságos és élhető környezetet teremtve szeretnénk összességében kimutatható nagyságrendben menteni, de nem fogunk lemondani a teljes körű oltottságról vagy ivartalanításról, nem fogjuk csökkenteni a szívféreg-szűréseinket sem, ilyeneken egészen egyszerűen nem fogunk spórolni, mert nem szabad. Most sok kutyánk van, és a nagy hidegekre való tekintettel fogadunk is újakat, de a tartós működéshez a 20-25 közötti gondozotti létszám az, amelynek elérése szükséges lenne. Dolgozunk rajta, ahogy az ideiglenes befogadók felkutatásán is, hiszen az ő jelenlétük a panziós kiadásainkat csökkenthetné le egy elviselhető és az adományozói kedvvel összeegyeztethető mértékre.

tucsok_ideiglenesnel.jpgEgy ideiglenes befogadót sikerült találnunk, így egy védencünk panziós elhelyezését lecserélhette, és átmeneti családba költözött. Tücsök asszonyra rá is fér egy kis extra figyelem, hiszen a pórázon sétálás és a szobatisztaság sem tartoztak eddig az erősségei közé, de a városi zajokkal kapcsolatban is van még hová fejlődnie. Tücsök asszony egy 8 év körüli rövid szőrű tacskó keverék szuka, aki mindenkivel barátságos, más kutyákkal is tökéletes a viszonya. Az igazi célunk az, hogy számára végleges otthont találjunk.

kalanka_mutet_utan.jpgrebeka_2.jpgIvartalanításon esett átt Rebeka és Kalánka, a két korosabb tacskó keverék szuka, Kalánkának egyúttal a sérvét is rendbetette az állatorvos. Mindketten jól vannak, a szívféreg tesztjük is negatív lett, így gyakorlatilag készen állnak arra, hogy bármikor gazdához költözzenek.

csomorzsi.jpgCsomorzsi is orvoshoz látogatott, mert egy rossz mozdulatnál kiugrott a válla. Ezt szerencsére helyre tudták tenni, de porcerősítőt kell szednie, hogy a jövőben csökkenthető legyen az ilyen fájdalmas balesetek esélye.

gazdis_verdi.jpgA hét szerencsére több gazdisodást is hozott. Végre végleges otthonra lelt Verdi, a szálkás szőrű tacskó kan, aki Kabáról érkezett hozzánk, és aki csendes, kicsit instabil lényével nem nagyon keltette fel az érdeklődést. Új családja oldalán napról napra egyre nyílik, egyre jobb kutya válik belőle.

gazdis_perc.jpgPerc, a fekete lány egy nyugodt, csupaszív pécsi gazdi mellett folytatja az életét. Soha többé nem kell nélkülöznie, nem kell fáznia, mindig biztosított lesz számára nem csak a figyelem, hanem a megfelelő ellátás is. Perc személyében egy végtelenül jó kutyát ismertünk meg, aki a kezdeti félénksége után megmutatta gyönyörű jellemét. Féltünk tőle, hogy a feketesége miatt hosszabb időre beragad majd nálunk, de szerencsére vannak még, akiknek van szemük az igazi értékekhez. Az első hírek szerint Percnek sikerült szépen beilleszkednie gazdája életébe, és nagyon élvezi a csak neki jutó figyelmet, szeretetet is.

16178954_10206095824794954_4537746160940426984_o.jpgPomona sokat várt az igazira, valahogy senki nem érezte a kapcsot ezzel az éjfekete szépséggel, hiába írtuk, hogy mennyire alázatos, kedves, egy rossz mozdulata sincs. De amikor egy-egy ilyen kutya álomgazdira lel, valahogy megnyugszik a szívünk, mert kicsit olyan, mintha csak ezért lapult volna meg egy ilyen ékkő a háttérben, csak a tökéletes családra volt szüksége. Pomona gazdis.

gazdis_akormi.jpggazdis_abrak.jpgAz akasztói kutyacsaládból a kölykök örökbeadási is megkezdődött. Esetükben különösen szigorúan járunk el, hiszen a leendő gazdiknak nem csak a benti tartást, de az oltási program folytatását és az ivartalanítási kötelezettséget is vállalniuk kell. Természetesen a szívféreg megelőzésre is felhívjuk a figyelmet. Sokan kihullanak a rostán, akik valójában az ingyen, elég típusos kölyök kutyák miatt ragadtak tollat, de szerencsére van mindig egy-egy megfelelő család. Ennek köszönhetően két kölyök is gazdisodott, a fekete Akormi Kecskeméti lakos lett, a csodálatos, barna-cser szépség, Abrak Budapesten maradt.

A maradék családról az egyik önkéntesünk nagyon szép képeket készítet, így az ő hirdetésüket is intenzívebbé tudjuk majd tenni. El sem hinné az ember, hogy mennyire sokat tud jelenteni a fotó minősége, illetve a hirdetési intenzitás.

gazdijeloltes_hejja.jpgKét kutyánknál voltak még látogatók, és szerencsére elmondhatjuk, hogy mindketten gazdijelöltesek lettek, a költözésük hamarosan megtörténik majd. Az egyik szerencsés a láncról mentett, a tyúkok likvidálása miatt távozásra ítélt tacskó keverék kan, Héja.

zizeg.jpgA másik egy régi várakozó, aki még a kisvárdai menhelyről származott, és akit sokan inkább az udvarukba képzeltek volna el, mint a lakásukban, társként: Zizeg! Családi kutya lesz.

gombi_lanc.jpgHiába van teltházunk, vannak olyan kutyák, akiknek ha más nem segít, mi igyekszünk... Gömbi több, mint tíz évet lehúzott egy láncon kutyaház és megfelelő gondoskodás nélkül. A család új kutyát vett, a régi darabot pedig hátraláncolták egy kamra elé. A szomszéd kért számára segítséget, de mindenhol teltházba ütközött, és lássuk be, egy láncos, veterán kan valóban nem egy kurrens darab. Cserében viszont Gömbi egy tündéri, pufók öregúr, akit nem lehet nem szeretni, és aki élete utolsó idejét gazdija mellett, a melegben szeretné eltölteni. Ideiglenes befogadót is keres! 

mamka_illatos.jpgMamka a maga 13 évével az Illatos útra került be, ahonnan próbáltak neki segítséget kérni, hogy ne egy kennelben kelljen várakoznia. Mamka nincs jó állapotban, daganatos és sokat köhög, az emésztésére is figyelni kell. Sokan szerették volna őt megmenteni, amíg csak online hír volt, és lehetett alatta kommentelni, de a valóságban senki nem tette meg - nem égnek a vonalaink. Mamka nem is egyszerű eset, a szobatisztaságot most tanulja, a pórázzal is ismerkedik, figyelni kell vele kapcsolatban sok dologra, és egészségesebb már nem lesz. Igényli az állandóságot, a sok figyelmet, a meleget. Más kutyákkal jól kijön, naponta háromszor kap enni, mert hajlamos megszédülni. A koránál rosszabb állapotban lévő kutyahölgy. Jelenleg a menedék lakásrészi lakója.

standfoto_1.jpgA Magnet Bank közösségi eseményeiről is ismert. Havonta egy alkalommal bolhapiacot rendez, melyet a nála számlát vezető civil szervezetek számára hirdet meg. Mi először voltunk ezen az eseményen, de mindannyian nyertünk egy-egy tárgyat a tombolán. A befolyt 5.500 Ft-ot a menedék munkatársának autójára vásárolandó autópálya matricára költjük majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8712158037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása