Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Juli néni előbb megveszi a gyógyszereit, és ha marad, akkor eszik is

2018. január 17. - ertetlenno

26942933_1665708070142063_518061911_n.jpgJuli néni hamarosan betölti a hetvenet. Tavaly év végén meghalt a férje, így egyedül maradt. Nem csak a romló állagú épület gondja maradt rá azonban, hanem a közösen törlesztgetett tartozásaik is, azokat most neki egyedül kell előteremtenie. A Szigetvár Konzervgyárban dolgozott aktív éveiben, onnan ment nyugdíjba. Három gyermeke van és 11 unokája. Két gyermeke messzire él tőle, a harmadik sajnos szintén nehéz anyagi körülmények között él, máról holnapra igyekszik előteremteni a megélhetés feltételeit.

Szívbeteg, cukorbeteg, ízületi problémákkal küzd, és a gyomra-bélrendszere sincs rendben. Nagyon oda kell figyelnie a rendszeres és megfelelő étkezésre, de arra is, hogy a gyógyszereit be tudja venni. A nyugdíjából először a gyógyszereket veszi meg, aztán ami marad, abból próbálja kihozni a hónapot. Nem iszik, nem dohányzik, nincs káros szenvedélye. Egyedül maradt minden teherrel, pedig a hirtelen rátört magánnyal is éppen elég lenne megküzdenie. Emellett a ház is egyre megy tönkre: a mosdó csapja folyton elromlik, a kisebb s zobában a fal teljesen kettévált, a beton aljzat is megrepedt, attól fél, hogy a további esőzések miatt beszakad egyszer a tető.

A Deményista Mentor Klub által gyűjtött adományokból tüzifát és némi szenet fogunk vásárolni számára.

Emellett nagy örömmel fogadna:

- tartós élelmiszert, ami figyelemmel van a betegségeire (e-mailben a kapcsolattartó tud abban segíteni, hogy mit fogyaszthat és mit nem),

- tisztálkodó szereket,

- folyékony mosóport, tisztítószereket.

26913884_1665708803475323_1291134072_n.jpgA csomagokban ő is nagy örömmel látná az adományozók leveleit, mert számára az, hogy vannak még jó emberek, akik a maga fajta, már semmire sem való, idős embereket is felkarolják, önmagában nagyon nagy dolog. MInden segítségnek örül. Ha valaki a házában a megcsúszást tudná megnézni, azt is megköszöni, ahogy a csappal is kellene kezdeni valamit ott helyben.

Juli néni kapcsolattartójának az elérhetősége az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen kérhető ki. Tudjuk, hogy elmúlt a Karácsony, érzékeljük is a lelkesedés lankadását, de egy-egy csomag annyira jó lenne mindenkinek. Ugye, segítetek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr4413583669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása