Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Csak az örökbefogadott kutya és ő - ketten a túlélésért

2018. január 15. - ertetlenno
tundi.jpgGáborné Tünde nagyon szerény körülmények között él egy kelet-magyarországi település peremén. Amikor fiatal korában a fiával vidékre költözött Budapestről, nagy reményei voltak a vidéki élettel kapcsolatban. Volt veteményes kertje, termő gyümölcsfái, állatokat tartott. A fia megnősült, elköltözött, Tünde egyedül maradt. Kutyái kiöregedtek mellőle, a ceglédi menhelyről vette magához Mendi kutyát, aki azóta társa a magányban. Az egészségi állapota rohamosan romlott, bottal jár, és mostanra már a házából is nehezen jut ki segítség nélkül. Egy hölgy jár hozzá egy héten egyszer bevásárolni, ez a segítsége.
A házikóban, ahol él, szinte minden tönkrement az évek során, a kályhája is rossz, a vizet az udvari kútból  kapja, de a hidrofor sem üzemképes, a régi, tárcsás mosógépe is tönkrement, minden az enyészeté kezd lenni, egyre nehezebbé téve a létfenntartást ilyen körülmények között.
A Deményista Mentor Klub által decemberben összegyűjtött összegből tüzifát és egy kis szenet fogunk vásárolni számára, hogy a telet sikerüljön biztonságosan, melegben átvészelnie.
Emellett nagyon örülne, ha kapna valakitől helyben egy keverőtárcsás mosógépet - tudja, hogy ezt lefutároztatni nagyon drága, annyit nem is ér egy ilyen veterán gép talán.
Emellett segítség lenne a tartós élelmiszer, a vitaminok, a kutyaeledel és bolha ellenes szerek. Reméljük, hogy lesz még, aki össze tud állítani számára is egy csomagot. Egy kicsi odafigyeléssel életeket menthetünk meg. Kérjük, hogy a dobozba mindig tegyetek pár, általatok írott sort, hogy az adomány mellett egy kis társaságot is jelentsünk ezeknek a sokszor egyedül élő, magányos idős embereknek.
Tünde néni kapcsolattartójának elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudjátok elkérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr2813576691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása