Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Soroksári Magdi néni

2017. december 20. - ertetlenno

25394212_1660727023948223_1377916748_n.jpgA Soroksáron él Magdi néni, és bár a körülményeit illetően rászorul a segítségre, de az őt ajánló koordinátora első megkeresésére nemet mondott. Nem akart szerepelni, bohócot csinálni magából, hogy aztán meg ott álljon továbbra is a nyomorában. Aztán az első adományokról való beszámoló megengedőbbé tette, de még most is szkeptikus. Sokan kihasználták, becsapták már az évek során, ahogy a hozzá hasonló időseket szokták, így a bizalmatlansága érthető. Nem is szeretne maga körül nagy felhajtást, mert fél az idegenektől.

Magdi néni gyermek paralízissel született, járógép van a lábán, ezzel tud csak bicegve menni. Ez azt is eredményezi, hogy nem nagyon mozdul ki otthonról. Ezt a fajta fájdalmat azonban - ahogy meséli - már megszokta. Ami újkeletű, hogy az ízületei is tönkrementek, a kezei eldeformálódtak, alig tud fogni, a rendszeres és komoly fájdalomra gyógyszert szed.

25435445_1660725543948371_1794674727_o.jpgMunkás éveiben egy gyárban dolgozott, nehéz fizikai munkát végzett 28 éven át. Jelenleg 65 éves, rokkant nyugdíjas. A férje meghalt, gyermekük nem született. Egyedül él két mentett kutyájával, Fricivel és Fügével, és lakik még velük két cica is. Az állatok mindent megkapnak, együtt is alszanak. Amikor van pénze, megveszi a kutyáknak, macskáknak a konzerveket, tápokat, hogy azoknak biztosan legyen ellátásuk, még akkor is, ha ő nem eszik. A kert végében, egy külön elkerített részen nyugszanak korábbi kedvencei. Magdi néninek fontosak az állatai, ők képezik a családját.
Van egy segítője, aki hetente többször felkeresi, bevásárol, elintéz neki dolgokat, ezért is gondolta azt, hogy ő nem is annyira rászoruló, hiszen másnak még ilyen segítsége sincs. A házában van villany és hidegvíz, de WC csak az udvaron. Mosni kézzel szokott, illetve kapott valami tábori mosógépet, amelyet csak tekerni kell, azt szokta a nagyobb mosásoknál bevetni. A nehezebb ruhadarabok mosásában a segítőjére is támaszkodnia kell.
Amire nagy szüksége lenne, bár rendkívül szégyenli: egy orvosra, aki ki tud menni hozzá, és akit nem riaszt el, hogy nincs fürdőszobája. Meg hogy nem köti meg a kutyákat, mert sosem szokta. Kellenének neki fájdalomcsillapítók, valami az ízületeire. A vérnyomás gyógyszere is elfogyott, és ő az ünnepek alatt nem jut el a rendelőbe, a sok beteg miatt az orvosa pedig nem jut ki hozzá. Persze nem is kéri ezt számon, tudja, hogy mindenkinek rengeteg a dolga, de ha kisebb lenne a fájdalom, lehet, hogy ő maga is be tudna menni a következő vizsgálatokra. Erre lenne a legnagyobb szüksége, ha van olyan orvos, aki ezt vállalni tudja, az hatalmas dolog lenne.
Amire még szüksége lenne a fájdalomcsillapításon kívül:
- egy heverő, mert amin most az állataival alszik, az már nagyon rossz állapotban van,
- meleg takaró,
- szónyeg, mert a padló nagyon hideg, nincs leszigetelve,
- a kuyáknak, macskáknak konzerv, táp, bolhanyakörv,
- tartós élelmiszer.
25437408_1660726610614931_248590799_n.jpgNagyobb támogatásként tüzifát kért, ezt igyekszünk neki mielőbb megrendelni, és a Deményista Mentor Klub által összegyűjtött adományokból rendezni.
Nagyon fontos, hogyha valaki mennek hozzá, előtte szóljon a kapcsolattartón keresztül, mert idegeneket nem enged be, tudnia kell arról, hogy valaki érkezik. Soroksári Magdi néni kapcsolattartójához az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen lehet elérhetőséget kérni. Reméljük, még rá is jut a figyelemből.
A Deményista Mentor Klub decemberben az idős, rászoruló emberek számára gyűjt. A befolyó adományokból egy-egy szerény körülmények között élő embert lepünk meg. A program addig tart, amíg a decemberben gyűlő adományokból még van. Januárban még biztosan lesznek új bemutatottak. Nem számítottunk ekkora támogatásra, de minden befolyó forintot helyesen szeretnénk elkölteni. Nem késő csatlakozni.
Ha csak a nagyiknak segítenétek, töröljétek a kutyákért részt a megjegyzés végéről. Köszönjük!
Eszkuláp Egyesület
Magnet Bank
16200223-10054165
DEMENTOROK A NAGYIKÉRT / KUTYÁKÉRT
PayPal: eszkulap2016@gmail.com
IBAN: HU45 1620 0223 1005 4165
BIC: HBWEHUHB

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr3913513781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása