Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

15 m2-en, mosdó nélkül él Ági néni Budapesten

2017. december 18. - ertetlenno

agi.jpgÁgi néninek hívják, pedig nem ez a neve, de a környéken így ismerik a Práter utcában élő hölgyet. Három gyermeke van és 6 unokája, de a családja nem tudja támogatni, ők sem élnek jó körülmények között. Ági 30 éve leszázalékolt nyugdíjas, 75%-os rokkant és fogyatékkal él, így munkát végezni nem tud. Amíg egy kicsi ereje volt, besegített itt-ott pár órákat, mert a nyugdíjából nem tud kijönni. Férje évekkel ezelőtt egyik napról a másikra eltűnt, nem is jelentkezett többet, évek óta nem is hallott felőle.

Ági Liza nevű labradorjával és hat befogadott cicájával él egy 15 m2-es, de tisztán tartott lakásban, amelyben még mosdó sincs: WC-re a kzös udvarban nyílik lehetősége az embernek. A lakás szigetelése rossz, egy redőnyben gondolkodott, kuporgatott pénzéből be is fizetett egyre pár ezer forint előleget, de még azzal is átvágták: a csalóknak az ő pénze sem volt rosszabb, mint a másoké. A Deményista Mentor Klub adományaiból egy redőnyt szeretnénk vásárolni neki és fel is szereltetnénk azt, illetve ha valamennyi marad a keretből,akkor a kandúr macskák ivartalanítását is megoldanánk. (A nőstények ivartalanítva vannak.)

Tavaly májdaganattal műtötték, előtte volt már két csípőműtéte is. de hamarosan egy újabb beavatkozás vár rá. Minden fájdalom ellenére mosolyog, első forintjait mindig az állataira költi, akkor is, ha utána saját magára már nem igazán marad pénze.

Tárgyi adományokból az alábbiakra lenne szüksége:

- egy heverő vagy fotelágy,180 cm hosszú, de 40 cm-nél magasabb, mert nehezen tud lefeküdni, ha az ágy alancsonyabban van,

- egy paplan, párna, meleg takaró,

- bolha- és kullancsirtó kutyára és macsára,

- száraztáp és konzerv kutyának és macskának,

- segítség, hogy a bejárati ajtót valahogy le lehessen szigetelni, mert húz be a hideg, de ő nem ért hozzá, hogy kell megcsinálni,

- tartós élelmiszer, vagy a luxusnak számító tartósabb gyümölcs, csokoládé, szaloncukor, tea,

- mosószer, tisztítószerek,

- tisztálkodó szerek,

- egy kutyafekhely.

agi2.jpgA Deményista Mentor Klub decemberben a rászoruló idős embereket támogatja. Még nem késő beszállni. Minden forint jó célt szolgál majd, akkor is, ha egy-egy adományt csak az ünnepek után vagy akár januárban tudunk majd csak intézni.

Eszkuláp Egyesület
Magnet Bank
16200223-10054165
DEMENTOROK A NAGYIKÉRT / KUTYÁKÉRT
PayPal: eszkulap2016@gmail.com
IBAN: HU45 1620 0223 1005 4165
BIC: HBWEHUHB

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr513509207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása