Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Újabb gyepmesteri telepek kerültek a fókuszunkba

2017. június 25. - ertetlenno

19397152_2006491302905068_9041075932290903303_n.jpgNem győzzük leírni: nyár van, ez az időszak az, amikor a gyepmesteri telepek csak telnek és telnek, de az emberek nyaralnak, szórakoznak, nem örökbefogadnak, így még ott is altatnak, ahol egyébként nem szoktak. Ahol meg szoktak, ott pláne. Hajdóhadházán pedig kiadták: be kell gyűjteni a kóbor ebeket a település utcáiról. Még az amúgy kedveseket is altatólövedékkel sikerült, egy ilyen képen láttuk meg Hajnalt, a tacskó keverék szukát... És beindult a gépezet. A területen jártas állatvédő szervezet, a PCAS tájékoztatott, hogy Hajdúhadházán jóra ne számítsunk, így abban, hogy Hajnalnak szabadulnia kell, nem volt vita - hely és pénz hiánya ide vagy oda.

hangya.jpgDe felkerült egy kép egy tacskós fejű, de hosszú lábú, nagyon fiatal és extrém módon rettegő kutyáról, akinek a képe folyton vissza-visszatért, míg végül úgy döntöttünk: adunk neki egy lehetőséget, hiszen éppen a hozzá hasonló, kétségbeejtő helyzetben lévő, gazdisodásra közvetlenül tökéletesen esélytelen kutyáknak igyekszünk segíteni szűkös lehetőségeinken belül. Így csatlakozott a csapathoz Hangya, a kis-közepes keverék szuka. Vele még lesz dolgunk bőven, de hisszük, hogy hamar át fogja önmagát lépni, és imádni fogják az önkénteseink, látogatóink is.

lujzi_erkezik.jpgA gyöngyösi gyepmesteri telepen folyamatos a teltház, igyekszenek elkerülni az altatást, de ez sem mindig sikerül. A kompatibilis kutyáknak van esélyük a túlélésre, de ettől még az a hely nem ideális számukra. Időről időre igyekszünk onnan is kutyát érkeztetni, hiszen akár egyetlen egy is számít, ha helyekről van szó. Így esett a választásunk Lujzira, a félénk, de kedves, öt év körüli vizsla keverék szukára, akinek most már nyugodtabb körülmények biztosítása mellett keressük a végleges gazdiját.

20170620_185649.jpgEgy magánszemély talált Domonyvölgyben egy elütött tacskó forma kutyát, neki kért segítséget. Nem tudtunk nemet mondani, pedig a kutyát se láttuk, csak azt tudtuk, hogy orvosi segítségre szorul. Napokig nevet sem adtunk neki, annyira össze volt törve, hogy félő volt, nem éli túl a sokktalanítást követő időszakot. Szerencsére a tacskó vére marasztalta, így lett ő nekünk Tesla, egy fiatal tacskó szuka, akinek a gerince, a combcsontja és a lábszárcsontja is törött, komoly műtétek várnak rá.

ori_oltasok.jpgSzámtalan védencünkkel volt a héten állatorvosi tennivalónk. Végre megfoghatóvá vált annyira társmacskaként érkezett Ori kandúrkánk, hogy elmenjen az állatorvoshoz vérvételre, illetve megkapja a szükséges oltásait. Azóta már tudjuk, hogy szerencsére az összes ismert macskabetegségre negatív, de félős cica, akiben nincs semmi különleges, így valószínűleg sokáig várja majd az igazit a gondozásunkban...

Ivartalanításra ment két ex-edelényi gyepmesteri telepi kutyánk, Ivo és Maci, illetve kettő ex-keceli gyepmesteri telepi is: Batu és Mimi. Rajtuk kívül átesett a beavatkozáson a kórházban tartózkodó, szintén balesetesen talált tacskó keverék, Róka, illetve a gazda halála után egyedül maradt szálkás tacskó keverékek, Csibi és Csibész is. Sajnos Csibész szívféreg-tesztje pozitív lett, az ő kezelése meg is kezdődött.

batu_ivart.jpgBatunak továbbra is sürgősen ideiglenes befogadót keresünk, mert családi panziós helyén kekeckedik a kanokkal, ami nem jó ómen a sérülésmentes létezést illetően. Emberekkel félénk, megadó, szukákkal összeszoktatható. Sok szeretet, sok foglalkozás kellene neki, hogy a borzalom időszaka után, amit a telepen kellett átélnie, beköszönthessen számára is egy jobb élet.

pacsi_beteg_lett.jpgPacsit, a kisvárdai menhelyről átvett, fiatal tacskó keverék kant állatorvoshoz kellett vinnünk, mert nem nagyon evett, és összességében sem tűnt egészségesnek. Egy heveny bélgyulladást diagnosztizáltak nála, kapott antibiotikumot, és gyakorlatilag már másnap sokkal jobban lett. Pacsi jelenleg a mányi menedék kinti kennelében Vilmosunk társa, de nagyon szeretnénk neki mielőbb egy végleges gazdit találni. Nagyon kedves, barátságos, jó kutya.

betti_gazdis_2.pngSzarvasi Bettibe már a Kertemben tartott örökbefogadó napon beleszerettek az érdeklődők, de nem tudták volna egyből fogadni, illetve mindig jobb, ha az ember alszik egyet-kettőt a döntésére. Szerencsére nem aludták ki a Betti iránt érzett rajongásukat, így Betti gazdis lett.

kalanka_gazdis.jpgVicces, hogy Bettire egy ideiglenes befogadónk, a Deményista Mentor Klub egyik hajcsára, Betti hívta fel a figyelmünket az ahavi támogatott szervezet kapcsán, és ugyanazon a napon, amikor kis mentoráltja gazdisodott, ő is döntött: a nála állomásozó Kalánka marad. Örökbefogadta őt.

A menedékben már többször fogadtunk segíteni akaró csoportokat, ezen a héten egy százhalombattai középiskolás osztály járt nálunk. Pakoltak, betonoztak, kutyáztak, jól érezték magukat. Akiknek ez még aktuális volt, a közösségi szolgálatos óráikba is beleszámít ez a látogatás. Köszönjük!

sziszki_4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8212606635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása