Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Az első áprilisi hét a halált hozta el

2017. április 12. - ertetlenno

Az oroszlányi gyepmesteri telepről mentett alom beteg lett. Ment a  hasuk, hánytak, naponta látogatták az orvost, kapták az infúziót, ellenszérumot, immunerősítést, mindent. Küzdöttek és küzdöttünk, de sajnos így is vannak veszteségeink, súlyos veszteségek ezek, hiszen minden élet számít. Nem szeretünk kölyköket menteni, mert nem szeretünk alulmaradni lyen csatákban. A gyorsteszt szerint parvó volt az, ami elvitte Orgonát, Opszit, Ollót, Ostyát és végül a mamát, Orcát is. A teljes labor viszont nem igazolta ezt, nem tudjuk pontosan, hogy mi volt az, amivel szembeálltunk. Szomorúak vagyunk, a szívünk egy-egy darabját elvitték magunkkal ezek a kutyák, annyi minden kavarog a fejünkben, de a múltba visszamenni és az eredeti gazda helyett döntéseket hozni nem tudunk. Próbálunk arra koncentrálni, hogy négy kölyök viszont csodával határos módon túlélte, őket erősítjük, támogatjuk, hogy nekik legalább legyen esélyük egy boldog, hosszú és egészséges életre egy-egy szerető gazdi oldalán.

kitti.jpgKitti gazdijelöltességéről a múlt héten beszámoltunk, de ezen a héten sajnos ezt fel is kellett oldanunk, mert a szívféreg-tesztje sajnos pozitív lett, így ugyan az ivartalanításon átesett, de a gazdijelöltek nem merték vállalni őt. Kezdő kutyásokként egy ilyen, még az állatorvosok által is eltérően megítélt fertőzést nem tudtak felvállalni. Kitti tehát marad a gondozásunkban, és továbbra is keresi álomgazdiját. A viselkedése alapján kezdő kutyásoknak is nyugodt szívvel ajánljuk, nagyon stabil, barátságos, nyitott, alkalmazkodó és okos kutya.

moher.jpgMinden védencünket ivartalanítva adunk gazdához, ezen a héten az elmúlt hetek friss érkezői keresték fel az állatorvost ebből a célból. Moher, a láncról mentett, hosszú szőrű tacskó keverék kan volt az egyik, aki egy negatív szívféreg-tesztet követően átesett a beavatkozáson, és már készen is állna arra, hogy gazdihoz költözzön. Annak ellenére, hogy élete eddigi részét láncon élte, nagyon hamar megtanulta a lakásban élés szabályait, problémamentes, bűbájos kutya olyan bundával, amiről az ember nem tudja levenni a kezét, csak simogatja és simogatja.

voltizs_1.jpgVoltizs egy fajtatiszta tacskó kan, nem harap, nem engedetlen, jó agyú, stabil idegrendszerű és szép küllemű kutya. Reménykedünk abban, hogy a nyolc éve nem lesz gátja annak, hogy valaki beleszeressen, nagyon szeretnénk őt mielőbb gazdinál tudni. Más kutyákkal is jól kijön, a gyerekekért egyenesen rajong. Ideiglenes befogadót is keres most már ivartalanítottan.

ami_gazdis.jpgAmi szintén negatív tesztet produkált a szívférgeket illetően, így ő is hátrahagyta ivaros voltát, de nem csak azt, hanem minket is, mert a műtét után pár nappal át is tette székhelyét a gazdijához, ahhoz a családhoz, akikhez eredetileg Kitti költözött volna. Mi így is örülünk, hiszen nem maradtak kutya nélkül, ráadásul tőlünk választottak. Az már csak bónusz, hogy egy fekete, nem feltűnő, így az örökbefogadásra kisebb eséllyel induló kutya lett a szerencsés, aki így rekord gyorsasággal kerülhetett ki a gondozásunkból.

pottyos_panna_gazdis.jpgPöttyös Panna szintén gyors karriert futott be nálunk. Egy sufniba zárva élt hónapokon át, magára hagyták. A füzesabonyi állatvédők kértek számára segítséget. Ideiglenes befogadóhoz került, egy régi, kutyás barátunkhoz, ahonnan viszont átköltözött az egyik barátnőjéhez és annak kutyájához, Jancsihoz. Valójában Jancsi döntött, mert ő volt az, aki a korábbi, kutyákhoz való érdektelenségként jellemezhető viszonyát azonnal lecserélte, és örök harmóniát vizionálva felvillantotta Juli számára a kétkutyás élet lehetőségét. Ő pedig hagyta magát meggyőzni, úgyhogy Panna gazdira talált.

vocsok_gazdis.jpgVöcsök ideiglenes gazdija is írt a héten egy szívhez szóló e-mailt, ebben azt kérte, hogy ne tekintsük Vöcsököt ideiglenesen nála tartózkodó kutyának, hanem változtassuk át a státuszát véglegesre, mert ez a tökéletes, csupaszív kiskutya tőle már nem megy sehova. Elveszítettünk egy ideiglenes befogadót, de nyertünk egy gazdit. Vöcsök járt a legjobban, ez egészen biztos, mert ő nyert egy boldog, szeretetben eltölthető életet. A korábbi utcai  hányódás után ez hatalmas előrelépés!

Két nagyon esélytelen kutyánk költözött a héten ideiglenes befogadóhoz, esetükben kicsit reménykedünk, hogy talán bedolgozzák magukat új, átmeneti gondozóik szívébe annyira, hogy maradhassanak is, de ha ez nem történik meg, akkor is nagyon jó helyeken élhetnek addig, amíg számukra is befut az igazi.

inda_idi.jpgInda az első védenceink egyike, a hajdúböszörményi Pacsi Menhelyről került hozzánk. A félénk, de megfelelni akaró, lakáshoz szokott kutyalány szívférges, így nem nagyon volt érte tolakodás, sajnos a keveréksége miatt amúgy sem lett volna nagy, így viszont maradt a semmi. Inda egyre kevésbé viselte jól a nagy kutyatársaságot, így számára különösen jó időben jött az, hogy egy fiatal lány maga mellé vette őt. A szívférgek elleni küzdelem folytatódik, reméljük, hogy hamarosan arról is hírt adhatunk, hogy Inda szívféreg-tesztje végre negatív lett, mindenesetre most annak örülünk, hogy egy csendes, nyugodt családot kaphatott.

gombi_1.jpgTizenéveket lehúzni egy lánc végén nem lehet valami jó dolog, erről Gömbi tudna mesélni, mert volt benne része. A legnagyobb hidegekben érkezett hozzánk, és egy percig nem vágyódott a kertbe, boldogan aludt a radiátor mellett. Több átfagyoskodott évet kellett kimelegítenie a csontjaiból. A múlt héten ő is eljött a kisoroszi sétára, mert egy lány őt szerette volna megismerni. Olyan jól sikerült a közös andalgás, hogy Gömbi hozzájuk költözhetett, mint ideiglenes védenc. Azt már tudjuk is róla, hogy tökéletes lakáskutya, illetve hogy a cicákat sem bántja. Ki szeretné őt örökbefogadni?

moya_gyepi.jpgHeteken át egyeztettük, mert kikerült, majd elveszett, majd meglett, de nem volt fuvarosa, de a héten végre befutott a mátészalkai gyepmesteri telepről Moya, a gyönyörű küllemű tacskó keverék szuka. Extrém szökősként kaptuk meg tekintettel az előéletére, de amint lehetőséget kapott arra, hogy a kanapén heverészhessen, már egyáltalán nem akar szökni, a kertből igyekszik befelé. Stabil idegrendszerű, más kutyákkal is kompatibilis, kezdő kutyásoknak is ajánlható kutyalány, aki ideiglenes befogadót is keres.

dogslife.jpgA héten a DogsLife boltjába kaptunk meghívást azzal, hogy vihetünk néhány gazdira váró kutyát, illetve az ajándéktárgyainkat is. Az üzlet tulajdonosa, Tamás az aznapi forgalom 10%-át is felajánlotta részünkre. A gazdikeresők csapatát Médi és Tücsök asszony képviselték, nagyon jó hangulatban telt a nap. A DogsLife 5000 Ft-os adományával együtt közel 50.000 Ft adományt gyűjtöttünk, melyet az állatorvosi tartozásaink csökkentésére fordítunk majd.

A beszámolókból látható, hogy nagyon intenzív heteket tudhatunk magunk mögött, érdemes a Facebook oldalunkat is követni, hogy az aktuális, gondozásunkban lévő kutyákról is képet kaphasson mindennki, de amire még nagy szükségünk van a támogatások mellett: fuvarosokra és ideiglenes befogadókra. Ha csatlakoznátok vagy örökbefogadnátok tőlünk, az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen vehetitek fel velünk a kapcsolatot. Gyertek!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr2512419197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása