Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Shoppingolós 8. hét: villanyóra, kavicsok és minden más

2017. március 02. - ertetlenno

villanyora.jpgA menedékben minden árammal megy, a fűtés is, nem csak a lakrészben, hanem a kutyák szuterénjében is. Mi nem csak mondjuk, hanem mutatjuk is: bárki, aki eljön hozzánk, érzékelheti a kellemes időjárást a kenneleknél, szépen fűtünk az ebekre, mégha ez nem is olcsó dolog, ők nagyon élvezik. Eddig viszont az elosztószekrényünk teljesítménye nem volt elég nagy, így pld. nem tudtunk hűtőszekrényt használni, mert azt már nem bírta el a rendszer, vagy egy teafőzéshez le kellett kapcsolni a bojlert. Szerencsére hosszú hónapok egyeztetését a szolgáltatóval, aki kezdetben mindenáron a földkábeles megoldást szorgalmazta (egészen pontosan azt nevezte meg egyedüli lehetőségként), majd belátta, hogy a saját szabályai szerint is maradhat a légkábel ott, ahol addig is az volt, ezen a héten sikerült elérnünk, hogy áttérhettünk a 36 amperre, így most már minden elektromos eszközt elbír egyszerre a rendszer. A beszerelés 120.000 Ft volt, ezt most az egyik tagunk meghitelezte az egyesületnek, de vissza kell majd fizetnünk, így minden kis támogatás jól jön.

kavics_elterites.jpgUgyanez a helyzet a parkolórész lekavicsozásával, ami viszont halaszthatatlanná vált az utóbbi idők olvadás melletti esőzéseivel, mivel járhatatlanná vált az udvar, az autók nyakig álltak a sárban, és sokszor segítség nélkül ki sem lehetett velük állni. Most már újra fogadóképesek vagyunk, az első rész le lett szórva kaviccsal, amely a szállítással együtt 66.600 Ft-unkba került.

Ezek látszólag kicsi dolgok, de nekünk a kutyák ellátása, a panziós és állatorvosi költségek mellett az ilyen kiadásokra végképp nincs fedezetünk, gyűjteni vagyunk kénytelenek, ahogy leszünk is még egy jó darabig nagyjából mindenre. Az alakulás csodája.

Mindenesetre, ha beszállnátok, azt nagyon megköszönnénk, nem kell hatalmas összegekben gondolkodni, ha sok ember utal kisebb összegeket, vagy ha rendszeres utalást állítotok be, az is hatalmas segítség nekünk. A támogatást az Eszkuláp Egyesület Magnet Banknál vezetett, 16200223-10054165 számú számlájára tudjátok küldeni, vagy az eszkulap2016@gmail.com e-mail címhez kötött PayPal számlára utalni. Köszönjük, ha segítitek a talpon maradásunkat, a folyamatos mentést.

gazdis_gombos2.jpgA héten egy nagyon jó hírt hozhatunk védenceink körülről. Mindig öröm gazdisodásról beszámolni, de amikor egy olyan kutya kerül szerető családba, aki nagyon régóta vár, akkor a boldogságunk határtalan. Most pedig egy ilyen örökbeadás történt, szeretett szeleburdink, a menedék Gombosa költözhetett végleges otthonába. Az első hírek szerint minden rendben, szépen veszi az akadályokat, a lakásban élés szabályait is elsajátította.

Rajta kívül más fizikailag nem költözött el tőlünk, de több gazdijelöltesünk is lett, az ő költözésük több dologtól függ még, de szervezzük.

balassa_picur.jpgBalassa Picur Balassagyarmatra megy vissza, egy másik családhoz, akik meglátogatták, és visszavonhatatlanul beleszerettek, de van még egy feltétel, amelynek meg kell felelnie: ki kell jönnie a család macskájával. Éppen ebből fakadóan az örökbeadási fuvarját rutinos kutyás tagunk intézi majd hamarosan.

thor2.jpgAz talán nem meglepő, mert nagyon sok érdekődő volt rá, hogy a vakká váló kaninchen tacskó kan, Thor is gazdijelöltes lett. Őt ivarosan semmiképpen sem adjuk ki gazdához, viszont most még az állapota miatt nem műthető, így ő ezért várakozik még a gondozásunkban. Szerencsére a szeme is szépen gyógyul, húzódik le a sérülésről a gyulladás, illetve a testtömege is gyarapodik a rendszeres táplálásnak köszönhetően.

ablak_ivartalanitas.jpgAblakot ideiglenes befogadóinak rokona fogadta örökbe, a héten megtörtént az ivartalanítása is, melyet már ők biztosítottak számára. Nekünk nagy segítség ez, hiszen kiadásunk van bőven, ahogy a fuvarok megszervezése sem egyszerű egy-egy állatorvosi látogatáshoz.

ww2.jpgWilliam Wallace gazdisodását nagy örömmel adtuk hírül, de a lelkesedés eddig tartott, WW újra a menedék lakója. Az ok eléggé vitatható, mégha a visszaadó felmentésnek is szánta, de beteg rokonukhoz való leköltözés kényszere miatt már nem tudták ellátni a kutyát. Egy hét gazdis, ágyban fekvős, rajongva beszámolós időszak után újra jöttünk mi... WW-t megviselte a vissszatérés, nagyon igényli a figyelmet, és szeretne mielőbb legalább egy ideiglenes befogadót találni magának, ahol családi körülmények között élhet. WW egy jó idegrendszerű, az egyik lábát nem használó, de három lábon is remekül mozgó, fiatal-felnőtt stafford keverék kan.

WW-n kívül három új kutyával gazdagodtunk, és ezzel most egy időre a lehetőségeink végéhez is értünk a kisebb, tacskó forma kutyákat illetően is. Sőt, valójában már eleve a lehetőségeink végénél is tovább nyújtózkodtunk, úgyhogy most kell egy kis racionálisabb, tervezősebb időszak. Ez viszont elég nehéz, ha ennyire sok a mentésre váró kutya, főleg ha közöttük rengeteg az olyan is, akiknek jobb anyagi helyzetben gond nélkül tudnánk segíteni.

mimi.jpgMimi egy fél éves rövid szőrű tacskó, gazdától érkezett. Azért kerestek neki új otthont, mert a saját, idősebb kutyájukkal nem jött ki jól, a kicsi folyton pörgött, az idősebb kutya pedig napról napra egyre nehezebben viselte el. Mimi ivartalanítva megy majd gazdihoz, ivarosan őt nem adjuk ki, sajnos pontosan tudjuk, hogy a jelentkezők meghatározó részének fejében megfordul a gondolat, hogy lehozzon tőle egy almot egy esetleges ivartalanítási kötelezettség ellenére is.

csak.jpgCsák a székesfehérvári ASKA-tól tette át a székhelyét hozzánk. A félénk, de barátságos, alkalmazkodó és könnyen kezelhető, ráadásul fiatal tacskó keverék kan hamar beilleszkedett átmeneti panziós helyén, a lakás kényelmét pedig szemmel láthatóan is nagyon élvezi.

vocsok1.jpgVöcsök Balassagyarmat utcáit rótta vemhesen, a helyi állatvédők kértek számára segítséget, hogy ne az utcán szüljön, sőt, ha lehet ne szüljön egyáltalán. Sürgősséggel érkezett hozzánk, hamar kiderült, hogy egy végtelenül kedves, nagyon szerethető, jó idegrendszerű, tündéri tacskó keverék szuka, így reméljük, hogy a következő héten esedékes műtétjét követően hamar gazdira talál majd.

A hétvégén sor került a mányi menedékben található kennelek gőztisztítására is, ehhez az egyik tagunk biztosította a saját tisztítógépét. Nagyon fontos, hogy időről időre átsúroljuk a felületeket, fertőtlenítsük a rácsozatot, illesztéseket, hogy ne tudjanak megtelepedni a vírusok, baktériumok. Ezeken az alkalmakon az is fontos, hogy a kennelekben élő védenceink a gőztisztítás napján minél több időt töltsenek a kennelektől távol, így a sétáltatóknak különösen örültünk most is.

Gazdira váró védenceinkről, az ideiglenes befogadásról vagy bármilyen egyéb, az egyesületet érintő témáról az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen tudtok érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr7812306765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása