Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Összegzés - 2016.

2017. január 18. - ertetlenno

14358996_1868614736692726_8076916379765888608_n.png2016-ban alakultunk meg Eszkuláp Állatvédő Egyesület néven. Minőségi, az egyedi igényekre jobban figyelő, rehabilitációs állatvédelmi tevékenységre szerveződtünk, a jövőben ezt is szeretnénk megvalósítani. Soha nem lesz célunk a mennyiségi mentés, és időről időre vállalunk rehabilitációra szoruló, speciálisabb gondozást igénylő egyedeket is annak tudatában, hogy az ő örökbeadásuk hosszabb időt vesz igénybe.

15577950_1914620182092181_5920385609582120248_o.jpgTartós használati konstrukcióban megkaptunk egy területet Mányban, ahol egy 30 m2-es könnyűszerkezetes házikó is a rendelkezésünkre áll, illetve amely alatt egy félszuterén "szárazpince" is megtalálható, melyet önkéntes munkával átalakítottunk, lebetonoztunk, kicsempéztünk, illetve kennelekkel szereltünk fel. Ez a rész fűthető, a hét kennelben élő kutyák számára 18-20 fokos hőmérséklet biztosított a leghidegebb téli napokon is. A fűtést kettő, 1000 W teljesítményű villanyradiátorral oldjuk meg.

img_20170102_101348.jpgKét speciális igényő kutya számára külső, mobilkennelek kerültek felállításra, mindkettőben szigetelt, thermo ajtóval ellátott kutyaház került, az egyik saját kifutóval is rendelkezik. Egy gazdikereső kutya a fenti házban kapott helyet. A terület használatáért bérleti díjat nem kell fizetnünk, az ott elhelyezett kutyák után a működtetés költségeit kell megfizetnünk, ebben a rezsidíjakat (vezetékes víz, villany, szemétszállítás), munkabért és járulékait, illetve az egyéb költségeket, mint amilyen a biztosítás díja is. A legnagyobb ereje ennek a menedéknek nem abban van, hogy az egységköltség elenyésző válik - ez csak tömegmenhelyeken lehet cél -, hanem az, hogy az egyidejűleg itt elhelyezésre kerülő 10-15 közötti, speciális igényű kutya több foglalkozást, figyelmet kaphat, ráadásul nyugodt, biztonságos és meleg környezetben úgy, hogy az önkéntesek számára is elérhetőek vagyunk, védenceink látogatása a hét bármelyik napján, előzetes telefonos bejelentkezést követően lehetővé válik.

embernap.pngNem csak a menedékben, hanem ideiglenes befogóknál és családi panziókban is vannak kutyáink. A családi panziókban 800-1000 Ft / kutyanap összeget fizetünk védenceink után, az ideiglenes befogadók ingyenesen biztosítják egy-egy kutya (vagy macska) elhelyezését azok gazdára találásáig. Az ideiglenes befogadói segítség életekben mérhető, és ez nem költői túlzás, hiszen az állatorvosi költségek mellett a panziós tételek azok, amelyek a legnagyobb kiadást jelentik, ha sikerül egy-egy kutyát ingyenesen elhelyezni, az leegyszerűsítve azt jelenti, hogy egy másik kutya számára teremtődik meg a lehetősége a szabadulásnak. Az induláskor az ideiglenes befogadói napok száma meghaladta a panziós napok számát, novemberben nagyjából egyenlő arányban voltak, de decemberre, az egyidejűleg átvett nagyobb létszámú kutya miatt is, de a panziós napok száma jelentősen megemelkedett. Szerencsére az ideiglenes befogadói napok is növekedtek, ha nem is ugyanolyan mértékben, mint a fizetős elhelyezésben eltöltött idő.

2016-ban összesen 54 védencünk volt, közülük egy macska, a többi mind kutya. A nemek arányában a nőstények (32 szuka kutyával) kerültek ki győztesen. Kettő védencünk sajnos a gondozásunkban ment el az élők sorából, egy visszakerült a leadó gazdához, tizenegy kutyát pedig gazdához adtunk.

Az első lépéseket, mint állatvédő szervezet, 2016-ban megtettük, ezen időszak alatt a gazdálkodásunk, köszönhetően az adományok mellett a nagyobb összegű tagi kölcsönöknek és egy állatvédelmi szervezet meghatározott összegű állatorvosi számla átvállalásának is, stabil volt, a tartozásainkat sikerült rendeznünk, a jövőbeni terveinkre koncentrálhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr5812135591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása