Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Tesla lába nem menthető

2017. október 10. - ertetlenno

tesla_amputacio.jpgKüzdöttünk először az életéért. Aztán eldöntöttük, hogy nem engedjük el próba nélkül, pedig a sérülései alapján jó eséllyel sokan megtették volna... Aztán naponta többször kötöztük a műtött lábát, mert kilógott belőle a külső rögzítés, majd egy idő után a rögzítő fémnél is szétnyílt a bőr. Azt hittük, hogy lesz belőle láb, hiszen csak csontosodnia kellett volna. De túl sok részre tört, nem történt meg a csoda, ahol megindult a csontosodás, ott is csak vékony rétegben, ami nem lett volna elég ahhoz, hogy a láb funkcióját teljesítse. A kontroll röntgenen eldőlt, műteni kell, amputálni. A műtétre Tesla tüzelése miatt csak később kerülhet sor, az Állatok Világnapjára tűztük ki azt. Tesla három lábú, részlegesen bénult kutya lesz...

21616127_2052534308300767_6548829003782538318_n.jpgAz elmúlt két hétben 16 új védencünk érkezett, így most kicsit megálljt kellett parancsolnunk ezen a területen, de ez sem ment tökéletesen. Három új kutya így is becsúszott a héten. Az egyiket az egyik csapattagunk találta Kajászón, de az eredeti gazda nem került elő, ő viszont nem tudta biztonságosan elhelyezni. Selyemcukor az egyik családi panziós helyünkre költözött. Selyemcukor egy fiatal-felnőtt, kis-közepes, selymes szőrű keverék, akit benti tartással, családi kutyának ajánlunk.

bori_megerkezik.jpgBorit, a szálkás szőrű tacskó szukát a gazdája akarta leadni, harapósságára hivatkozva. Az ajkai Vahur Egyesület segítségével kerülhetett hozzánk. Szerencsére senkit nem akart torkon harapni, hanem szépen beilleszkedett a családi panziós életbe, élvezte a meleget, szeretetet, figyelmet.

gyumolcs_megerkezik.jpgA Polisz által üzemeltetett gyepmesteri telepről sokáig nem jött ki kutya, senki nem tudta, hogy mi történik ott. Aztán sikerült onnan az Ebremény segítségével az év elején kihozni Rudit, most pedig egy videó kapcsán egy másik tacskó keverék is kaphatott esélyt az ottani kutyák közül. A Gyümölcs nevet kapta, érkezésekor még nagyon össze volt zavarodva, de szép lassan alakul. Jó lenne neki is ideiglenes befogadót találni, ahol kevesebb kutya között magára találhat.

Kis kompenzációként három védencünk gazdira is talált, ráadásul olyanok, akiknek erre kisebb esélye volt, mint fajtatiszta, fiatal és vakítóan szép társaiknak.

22045992_2056470887907109_6455903227213819587_n.jpgPici nagyon régóta várta már az igazit. A komlói gyepmesteri telepről hoztuk el altatás elől. Barátságos, nyugodt, más kutyákkal tökéletesen megbízható tacskó keveréket ismerhettünk meg személyében. Nem szerette viszont az emelgetést, ilyenkor morgott, így valahogy senki nem mert beleszeretni egészen mostanáig. De megérte várnia, mert a tökéletes család jött el érte, akiket az sem tántorított el, hogy a surányi látogatáshoz buszozni, kompozni és gyalogolni is kellett. Ja, és ők már emelgethetik kedvükre Picit, mert nekik hagyja. Tudja, hogy a gazdái.

21766814_2053873401500191_3090179162804592704_n.jpgNemcsutak egy égedelem rossz szálkás szőrű tacskó kan, akit épp ezért nem akart örökbefogadni senki. Munka, foglalkozás, macera, gond, kinek kell az ilyesmi. Tudtuk, hogy neki ingergazdag környezet kell, de azt is, hogy a türelem az az erény, amellyel a gazdáinak mindenképpen bírniuk kell ahhoz, hogy a kapcsolat virágzóvá válhasson. Egy család jelentkezett rá, akik aktív életet élnek, illetve keveset van a kutya egyedül. Ideális hely, szerelem első látásra, és Nemcsutak gazdis.

lepcsi_gazdis.jpgLepcsi az egyik legtündéribb öreglányunk volt, a rendezvényes csapat higgadt arca, a mindenkivel kedves, de nem pörgős, nyugodt kutya. Kis termete, simogatni való bundája gazdis kutyának teremtették, de neki is várnia kellett. Egy egyedülálló hölgy mellett talált rá a boldogság, tökéletes az összhang kutya és gazdi között.

ananasz_ideigleneshez_koltozik.jpgHónapról hónapra igyekszünk összegyűjteni azt a tetemes összeget, amelyet panziós elhelyezésben élő védenceink után kell megfizetnünk. Sajnos menteni való kutya mindig akad, de ahhoz, hogy nekünk legyen is a fogadásukra helyünk, az örökbeadások mellett ideiglenes befogadókat is kell találnunk. A héten Ananász mehetett egy rutinos befogadó családunkba, akik a szívféreg miatti kezelését is folytatni tudják majd. Ananász továbbra is gazdit keres.

Egyesületünk igyekszik a legmagasabb minőség biztosítása mellett végezni állatvédelmi tevékenységét, ennek része az is, hogy védenceink ivartalanításra kerülnek. A héten több kutyánk esett át a beavatkozáson, melyet minden esetben szívféreg teszt előz meg.

dugo_ivartalanitas.jpgDugót a mérai gyepmesteri telepről mentettük, ahol helyhiány esetén már altatás várt volna rá, a helyhiány pedig prognosztizált volt. Nem várhattunk. Dugót nem lehetett volna a telepről közvetlenül gazdához adni, mert nem ismeri a pórázt, odakap, ha valami akarata ellenére történik. Biztosan nem volt foglalkozásban és szeretetben gazdag élete korábban, de nálunk reményeink szerint hamar megtanulja majd. Egyelőre csak rutinos gazdijelöltek jelentkezését várjuk, illetve esetében egy ideiglenes befogadó is nagyon-nagyon sokat jelentene.

martir_ivartalanitas.jpgA másik kapkodós-harapós az Mártír volt, aki egy mányi lánc végéről lett eszkulápos csapattag. Szerencsére egy-két napon belül mindig bizalmat szavaz, onnantól bújós, kedves, simogatható kutya. A szőrét rendbeszedtük az ivartalanítás során, így most már nem egy hatalmas loncstömeg. Rutinos gazdit keres, akinek van szeme és szíve is a pincsi félékhez. Mártír a héten ivartalanításra került.

fules_ivartalanitas.jpgFüles szintén nem problémamentes, mégha kezelhető is. A legnagyobb gond vele a szeparációs szorongás, de az ellenére való instrukciókra a fogait mutogatja. Erről egy stabil falkában, ahol a sorrend is ismert, szépen le fog szokni. Egyébként együttműködő, barátságos, kedves. Az ivartalanítást ő sem kerülhette el.

lupo_ivartalanitas.jpgLupo még nincs egy éves, félénk, nehezebben barátkozó, rövid lábú, de mindenféle jegyeket magán hordozó, szépséges szemű, más kutyákkal kompatibilis kan kutya. A félénksége miatt egy ideiglenes befogadó család is sokat tudna jelenteni számára, ezért azt is keresünk, nem csak végleges gazdit. Most már ivartalanítva várja a jelentkezők rohamát.

foltos_ivartalan.jpgFoltos egy kisméretű keverék szuka, aki az egyik befogadó családunk nyaralásakor csatlakozott az eszkis védencekhez. Esetében többször elhalasztásra került az ivartalanítás és emlődaganat eltávolítás, de ezen a héten végre megtörtént a dolog, így most már Folti is készen áll szerető otthonába költözni. A daganatai a szövettani eredmény alapján jóindulatúak voltak!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr312948121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása