Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Ollé, Spagetti is gazdis lett végre!

2017. augusztus 23. - ertetlenno

Örömünk határtalan, mert a héten kettő kutyánk gazdihoz költözhetett, ami a nyári uborkaszezonban nagy szó, főleg az előző hét feldolgozhatatlan gazdisodás cunamija után.

3_olle.jpgOllé az ózdi gyepmesteri telepről került hozzánk Másik nénivel együtt, aki még maradt is, neki keressük tovább az álomcsaládot, viszont Ollé a héten kirepült. Egy korábbi örökbefogadónk döntött mellette, így az első valaha gazdisodott Bio gyerek, Bodza-Sophie társa lesz a jövőben. Ollé nagyon jó kutya, hamar beszokott az új környezetébe is. Néha nehéz együtt élni azzal a tudattal, hogy van egy szuper gazdikeresőnk, de valahogy mégsem tudjuk megtalálni számára a végleges családot. Ollé is több hónapot várt, mire végre maga mögött tudhatja állatvédelmi gondozásban töltött időszakát.

6_spagetti_gazdis.jpgSpagetti intenzív időszakot tudhat maga mögött. Volt a Tacsi Pancsin, úszott a Velencei-tóban, járt a Kertemben örökbefogadó napon, a héten pedig a Balaton mellé ment befogadója lányával, akivel egészen speciális viszonya alakult ki ennek a túlsúlyos, de gyönyörű tacskó kannak. A történet vége az lett, hogy Spagetti nem költözik már sehová, gazdis. Az elmúlt hetekben az érkezésekor 18 kilós, nehezen mozgó kutya jópár felesleges kilónak mondott búcsút, rájött, hogy imád úszni, élvezi a sétákat, és egyre kevésbé fáradékony, mire eléri az álomalakját, addigra egyben szuper sporttárs is válik majd belőle.

5_miez_es_muris.jpgMiez és Muris előző héten megkapták életük első oltását, illetve parazitamentesítettük is őket, de maradniuk kellett ott, ahová valaki a kerítésen át bedobta a két fiatal szukát, mert nem tudtunk számukra fertőzésmentes környezetet biztosítani. A héten az egyik panziós helyünkre költöztek át, de sürgősen keresik végleges gazdáikat, akik folytatják az oltási programukat, illetve a benti tartás mellett az ivartalanításukat is vállalják.

Elvileg nem volt több fizetős helyre lehetőségünk. Nem a szó fizikai értelmében, hanem pénzügyileg. Működésünk kezdetekor megfogadtuk, hogy nem mentünk több kutyát, mint amennyit felelősen el tudunk látni, és az adományozók visszajelzéseit komolyan vesszük majd. Az elmúlt hónapban a fizetendő panziós díj teljes összegét nem sikerült összegyűjtenünk, 100.000 Ft hiányzott, így négy fizetős helyről le kellett mondanunk a fenntarthatóság érdekében. Most - átmenetileg - mégis megszegtük a szabályt két utcai kóborka miatt. A történetük annyira szívbemarkoló, és egyben annyira tipikusan magyar, hogy nem mehettünk el mellette szó nélkül.

1_ananasz_es_szilva.jpgAnanász és Szilva fiatalok, kistermetűek, törékenyek, kedvesek. Minden megvan bennük, ami ahhoz kell, hogy valaki rajongva szeretett kiskutyái lehessenek, de nekik más élet jutott. Ahol éltek, ott eladták a házat, a gazdák pedig a két kutyát nemes egyszerűséggel hátrahagyták. Az új tulajdonosoknak viszont nem kellettek, így ők nem tettek mást, mint... Nem, nem kerestek nekik gazdát, egy percig nem érezték úgy, hogy gondjuk kellene, hogy legyen a rájuk maradt kutyákkal: kitették őket a kapu elé, hogy majd elmennek. Nem mentek el. Vissza akartak jutni, vártak türelmesen, hogy mikor tehetik ezt meg. Félő volt, hogy az utcán, azon a környéken bajuk esik, így hosszas egyeztetés után megérkeztettük őket létszám felettiként. Reméljük, hogy az élet minket igazol, és hamarosan gazdisodásukról adhatunk majd számot.

4_gyongyike.jpgItt azonban nem tudtunk megállni, mert az egyik ismerősünk egy idős, daganatosnak mondott, de a valóságban sérves tacskót talált Szolnokon. Nem hagyta az utcán, de megtartani sem tudta, így a segítségünket kérte. Nem mondtunk nemet Gyöngyikére, az elragadó tacskó hölgyre, aki néhány óra alatt megszokta az új környezetét, és azóta is álomkutyaként viselkedik. Két hétig az eredeti gazdáját keresi, utána viszont örökbefogadható lesz. Chipje - sajnos nem meglepetés - nem volt.

2_zorba.jpgZorba, a törpe tacskó kan az elmúlt héten érkezett hozzánk, egyből elárasztottak minket az e-mailek vele kapcsolatban, reményeink szerint hamarosan gazdis lesz. Ehhez a héten megnézettük szívféregre, illetve átesett az ivartalanításon is.

Működésünkhöz nagyon nagy szükségünk van önkéntesekre, akik kijárnak a mányi menedékünkbe sétáltatni, esetleg betanulnak, hogy egy-egy műszakot önkéntesként vihessenek védenceink mellett. Ideiglenes befogadók jelentkezésének is örülnénk, de lehet jönni rendezvényeinkre kutyát fogni vagy fuvaros segítőnek is. eszkulap2016@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr7512774198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása