Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Kihíztuk a kereteket

2017. július 18. - ertetlenno

boti_spagetti.jpgEddigi legkövérebb kutyáink megérkeztek a gondozásunkba. A döbbenettől nem is nagyon tudtunk mit mondani, pedig látszik, hogy a zsír alatt két gyönyörű, fajtatiszta tacskó rejtőzik. Spagetti, a standard tacskó négy éves, jelenleg 18 (!) kg, Boti három éves és törpe tacskó, ő is tíz körülre hízott. A gazdája külföldre költözés miatt hirdette a kutyákat, jelentkezett is rájuk egy család, de az utolsó pillanatban visszamondták. Így kerültek hozzánk ezek a rejtett szépségek, akik most szigorú súlykontroll mellett élnek, diétáznak, de úgy, hogy az ne legyen számukra extrém megterhelő, emellett óvatosan mozgatjuk is őket, hogy az ízületeiket nem túlterhelve, de napjaik fontos részévé váljon a mozgás. Spagetti és Boti eddig is együtt éltek, ragaszkodnak is egymáshoz, így együtt keresnének szerető gazdit.

balu_1.jpgRégi-új kutyánk is lett a héten, mert a szerelem nem tartott sokáig. A kezdeti beilleszkedési gondok, szeparációs szorongás hamar kitette Balu szűrét örökbefogadó családjából, és a 27. hetet már ismét eszkis védencként zárta. Szomorúak vagyunk, mert ez a csendes, megfelelni akaró tacskó keverék kan megérdemelné már, hogy valaki tényleg a végleges gazdája akarjon lenni, és ne mondjon le róla az első problémáknál.

A héten szerencsére volt gazdisodás is, nagyon nagy szükség volt rá, mert a létszám dinamikusan nőtt az utóbbi időben, és így elértük a teljesítő képességünk felső határát. Innentől hiába akarunk segíteni, a lehetőségeink elég korlátozottak, úgyhogy most a gazdihoz adásokra koncentrálunk. Nincs más lehetőség.

biborka.jpgBíborka társával, Bátorral együtt érkezett, ő volt a kedvesebb, alkalmazkodóbb. A májusi örökbefogadó napon szerettek bele, látogatták, és végre eljött az ő ideje, amikor megkezdhette gazdis életét. Szerencsére nagyon jól sikerült a beilleszkedés, a gazdijával tökéletes az összhang.

bator_006.jpgTársa, Bátor, egy középkorú szálkás szőrű tacskó keverék kan, jelenleg a mányi menedék lakója. Más kutyákkal nem jön ki, egyedüli kutyaként keresi végleges gazdáját. Szereti a simogatást, a figyelmet, kínosan szobatiszta, sétálni szeret. Jó lenne legalább egy ideiglenes befogadót találni számára, nagyon sokat jelentene a fejlődéséhez, gazdisodási esélyeinek növeléséhez.

covek.jpgCövek a fiatal stafford keverék kan sok érdeklődőt vonzott, de esetében nagyon körültekintőnek kellett lennünk, hiszen most épp időben került hozzáértő kézbe az amúgy dominanciára hajlamos kutya. Egy bullterrier mellé került, amint megfelelő korba lép, átesik az ivartalanításon (ez azért is fontos, mert van egy rejtett heréje), és mivel a gazdik rutinosak, a nevelése sem vadul el, nem lesz belőle az utca réme harci kutya.

kefe.jpgBukta és Kefe együtt érkeztek, korábbi gazdájuknál együtt éltek. Hamar kiderült, hogy a kötődésük egymás felé viszont nem annyira elemi, mint más esetekben, így őket elkezdtük külön-külön is hirdetni. Ez pedig hamar eredményt is hozott, mert Kefébe egy korábbi örökbefogadón beleszeretett, így a héten megtörtént ivartalanítását követően haza is vitte őt.

bukta.jpgBukta szintén ivartalanításra került, de nem volt annyira szerencsés, mint társa, így ő még egy bentlakásos panziónkban várja, hogy a nyolc éve ellenére valaki beleszeressen, és maga mellé válassza őt. Ígéretesen alakulnak a dolgai így is, jelenleg egy angliai érdeklődő családdal egyeztetünk. Meglátjuk, hogy milyen fordulatot vesz az élete.

csipi_1.jpgA kutyagyűjtős csivava keverékeink, Csipi és Dominó átestek a héten az ivartalanításon. Csipi a műtétet követő pár nap lábadozás után egy szerető, türelmes és elkötelezett gazdához költözött, aki még akkor sem torpant meg, amikor Csipi megharapta őt egy váratlan helyzetben.

domino_1.jpgDominó sajnos a hétvégére egyik pillanatról a másikra összeomlott, felszökött a láza, és hiába került azonnal kórházba, az életét nem lehetett megmenteni. A fiatal kutya szervezete feladta. Kértünk boncolást, mert bár drága dolog, és ez az, amire állatvédőként a legnehezebb előteremteni a fedezetet, de szeretnénk tudni, hogy mi okozta azt, hogy nem tudtunk számára boldog és hosszú, gazdis életet teremteni, ilyen rövid idő leforgása alatt távozott az élők sorából. Rettenetesen sajnáljuk, feldolgozhatatlan minden ilyen tragédia.

nudli_1.jpgNudli a túrkevei gyepmesteri telepről menekülhetett, ezen a héten pedig átesett az ivartalanításon, illetve előtte a szokásos szívféreg-teszten is. Szerencsére jól viselte a beavatkozást, és így már készen is állna arra, hogy gazdihoz költözzön. Tacskó forma, de kicsit nagyobb termetű kan kutya, akinek ideiglenes befogadót is keresünk.

hb.jpgHB, a veterán félperzsa kandúrunk erősen nyálzani kezdett, a szája egyik oldalán folyamatosan csepegett a nyál. Állatorvoshoz vittük, ahol kiderült, hogy nyálmirigy cisztája van, ami csak műtétileg korrigálható. A kórházban is maradt, hogy másnap elvégezzék rajta a beavatkozást. Szerencsére nem volt semmi komplikáció, azóta is ideiglenes befogadójánál várja, hogy egy végleges gazdi szeme megakadjon végre rajta. HB sajnos FIV +, így egyedüli cicának és kizárólagos benti tartással fogadható örökbe.

kertem.jpgNem éreznénk hitelesnek, ha csak jajonganánk a teltházunk miatt, de nem tennénk meg mindent azért, hogy védenceink közül legalább egy-egy gazdihoz költözhessen, így havonta legalább egyszer van egy örökbefogadó napunk, ahol egy tizenpár kutyából álló, gazdikereső csapatunkkal személyesen is megismerkedhetnek az érdeklődők. A jó idős hónapokban ennek a rendezvénynek a városligeti Kertem ad otthont. Ezen a hétvégén is kitelepültünk néhány órára. Remek hangulatban telt a nap, sok tárgyi adomány gyűlt, és pénzbeli támogatás is érkezett, melyet teljes összegében a júniusi panziós költségeink fedezetéül használunk fel. Két védencünkre komoly érdeklődők érkeztek, így reményeink szerint hamarosan beszámolhatunk Hajnal és Picurka gazdisodásáról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr3312670039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása