Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

3 milla nagyikra

2019. január 16. - ertetlenno

25323078_10214133295501380_530180493_n.jpg2017 őszén egyesületünk egy rászoruló, idős néninek gyűjtött - tüzifát és tartós élelmszert szerettünk volna neki biztosítani. A Deményista Mentor Klub az év utolsó hónapjában mindig kicsit "emberezik", és láttak fantáziát a nagyimentő projektben, így rajtunk keresztül meghirdették azt. Rekord összeg gyűlt össze erre a célra, 3.243.814 Ft-ot utaltak az adományozók, hogy olyan embereknek segíthessünk, akik valami miatt nehezebb helyzetűek.

Mi sem gondoltuk, hogy ez a projekt több, mint egy évnyi feladatot tartogat. A nyilvánosság vállalása sok embert elijesztett, illetve nehéz volt az igazi szegénységre rátalálnunk, hiszen egy dologban a támogatottjaink többsége egyezett: nem kért soha, abból gazdálkodott, amiből tudott. Ha kevésből, hát annyiból, ha még kevesebből, akkor meg annyiból.

Minden esetben fotóval és leírással hirdettük meg az aktuális támogatottat, rögzítettük, hogy a deményista forintokból milyen támogatást biztosítunk számára, illetve hogy milre lenne még szüksége. Köszönjük, hogy rengeteg csomag indult postán vagy személyesen is útnak, hogy egy-egy ember hétköznapjait megkönnyítse.

13041457_1180694808629986_7197283867577673793_o.jpgA legritkábban kötöttük össze a támogatni kívánókat a támogatottal, koordinátorok segítették a munkánkat, ezért nem lehetünk elég hálásak. Ők juttatták el hozzánk a visszajelzéseket, fotókkal, leírásokkal dokumentálták az örömet. Van olyan néni, akinek a mai napig rendszeresen küldenek csomagot azok, akik már induláskor is segítették. Sajnos voltak páran, akik nem sokkal a támogatottá válás után távoztak az élők sorából - őket mi is meggyászoltuk, hiszen az életük részévé váltunk.

Az ország szinte teljes területén kapcsolatban álltunk tüzifa forgalmazókkal, kereskedőkkel. Mindent intéztünk, egyeztettünk, kerestük a legjobb megoldást, számolgattuk a maradék forintokat. Összesen 44 helyen tudtunk segítséget nyújtani. A támogatottak közül 33 nő, 10 férfi és egy szervezet volt. Ez utóbbi, a Pilisi Gyermekotthon egy felhívásában hozta nyilvánosságra, hogy nincs tűzhely, mosógép, de a gyerekek mellett szükségük lenne rá... Nem csuktuk be a szemünket, de a többség idős vagy rokkantnyugdíjas volt, akiknek kicsit segíteni tudtunk az általatok küldött adományokból.

Egy emberre átlagosan 73.947 Ft jutott, a keretet közel tízezer forinttal léptük túl a felhasználások során. 25 esetben biztosítottunk tűzifát, műszaki cikket, kályhát, bútort tíz esetben rendeltünk, illetve öt személynél elmaradt számlatartozásokat egyenlítettünk ki. Két esestben orvosi beavatkozáshoz, gyógyszer számlához járultunk hozzá, egy esetben nagyobb tartós élelmiszer csomagot küldtünk online futárral, illetve egy bácsi számára kifizettünk két havi munkásszállói díjat.

Amikor belevágtunk, nem hittük, hogy ez ennyire nehéz terep, nem is a mi terepünk, de becsülettel végigvittük. Köszönjük a támogatásotokat, illetve a támogatott néniknek és bácsiknak kívánunk kitartást, jó egészséget és könnyebb 2019-et.

img_5494.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr9314566684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása