Eszkuláp Egyesület: történéseink

Eszkuláp Egyesület: történéseink

Epilepszia és doh - Marianna néni története

2018. január 18. - ertetlenno

26943104_1950657011633724_192088175_n.jpgMarianna néni Budapesten, a 9. kerületben lakik, már amikor otthon tud lenni, mert élete meghatározó részét kórházban tölti. Epilepsziás, kezdődő Parkinson-kórja van. 59 éves, de 100%-os rokkant. Jelenleg is kórházban van. Az élettársával egy 9. kerületi, dohos lyukban élnek, önkormányzati lakás. A parketta beszakadt, bútorok nem igazán vannak. Kézzel mos. Élettársával ketten 35.000 Ft-ból próbálnak kijönni hónapról hónapra, de ez egyre inkább a lehetetlen küldetés kategória, már az üres kenyér sem jön ki lassan ennyiből. Korábban takarításból élt, illetve bolti eladóként dolgozott, aztán az édesapját kellett ápolnia. Sajnos rajta is elhatalmasodott a betegség, azóta pedig a nyomorgás jutott osztályrészéül. Gyermekei szintén rászorulók, segíteni nem igazán tudnak neki.

A Deményista Mentor Klub adományaiból egy keverőtárcsás mosógépet és centrifugát kapnak, hogy ennyi könnyebbségük legyen.

Emellett az alábbi dolgoknak örülnének:

- tartós élelmiszer (gondosan beosztják, ezt hozzátették, nekik nem nagyon van miből enni, úgyhogy megbecsülik, amit kapnak),

-kettő heverő (nem tudnak ők sem, mi sem szállítani, így ha valaki ilyet ajánlana fel, kérjük, hogy a szállításról is gondoskodjon, mert a legjobb szándék mellett sem tudunk ebben segíteni),

- keresztrejtvények,

- néhány normális könyv (nem ponyva, de nem is doktori disszertáció szintű nyelvezetű),

- tisztálkodó szerek (ez a kórház miatt is kell),

- folyékony mosópor.

Mariann néni elérhetőségeit a koordinátorán keresztül lehet megkapni, hozzá pedig rajtunk keresztül vezet az út. Ha szeretnétek neki segíteni, az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen érdeklődhettek. Ne felejtsétek el, hogy minden csomagba tegyetek valami személyeset, pár mondatot, mert az odafigyelés ennek a programnak az egyik legnagyobb értéke. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszkulap.blog.hu/api/trackback/id/tr8713585561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása